ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Λαφαζάνης κατηγορεί τον Τσίπρα για «σκοτεινά παιχνίδια με τη Χρυσή Αυγή»

Ο Λαφαζάνης κατηγορεί τον Τσίπρα για «σκοτεινά παιχνίδια με τη Χρυσή Αυγή»
INTIME NEWS / ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Σάλο έχει προκαλέσει το άρθρο του πρώην γ.γ. της Λαϊκής Ενότητας και πρώην υπουργού επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Λαφαζάνη, διά του οποίου καταλογίζει στον Αλέξη Τσίπρα «σκοτεινά παιχνίδια και μεθοδεύσεις με τη Χρυσή Αυγή».

Ο κ. Λαφαζάνης σε άρθρο του στην ιστοσελίδα Liberal.gr, επιτίθεται κατά του ΣΥΡΙΖΑ, στον απόηχο της παραίτησης Κοντονή από την Κ.Ε. του κόμματος, την οποία χαρακτηρίζει «πολιτική βόμβα στα ήδη σαθρά θεμέλια του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Ο άλλοτε επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας σημειώνει ότι «οι αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, έγιναν, παρά τις επισημάνσεις του ότι ευνοείται με αυτές η υπόδικη ηγεσία της ΧΑ, συνιστούν μέγα στίγμα για την σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση».

«Κι αυτό γιατί παραπέμπουν σε σκοτεινά παιχνίδια και μεθοδεύσεις πολιτικών και εκλογικών σκοπιμοτήτων από μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, ασχέτως των ωφελειών που μπορεί να προκύψουν για το ναζιστικό μόρφωμα», προσθέτει στο άρθρο του ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Σημειώνει δε πως οι αιτιάσεις Κοντονή κατά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιβεβαιώνονται από τον άλλοτε υπουργό Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλο, «παρά την άνωθεν “καθοδηγούμενη” διόρθωση των δηλώσεων του τελευταίου».

«Δυστυχώς οι μακιαβελικές πολιτικές, οι τακτικίστικες κωλοτούμπες και οι κάτω από το τραπέζι συμφωνίες και διεργασίες, των οποίων βασικός αρχιτέκτοντας είναι ο Αλ.Τσίπρας, αποτέλεσαν για τον μνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ, όχι περιστασιακές επιλογές αλλά στρατηγική η οποία βυθίστηκε στο DNA του. Και αυτό έχει κοστίσει θανάσιμα στο πιο σημαντικό για μια πολιτική παράταξη: την αξιοπιστία της», συνεχίζει σε αυστηρό τόνο ο κ. Λαφαζάνης.

Αναφερόμενος, ειδικότερα, στην κατηγορία Κοντονή, ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες της κοινωνίας», ο πρώην γ.γ. της Λαϊκής Ενότητας τη χαρακτηρίζει «χαριστική βολή».

Υπογραμμίζει δε: «Σπάνια ένα κεντρικό στέλεχος και πρώην υπουργός ενός κόμματος υπογράφει με τόση κατηγορηματικότητα και σαφήνεια την χειρότερη μομφή που μπορεί να αποδοθεί σε ένα κόμμα και η οποία προεξοφλεί το πολιτικό του τέλος. Η ειρωνεία είναι ότι αυτές του οι σωστές διαπιστώσεις γίνονται από τον Στ. Κοντονή, δηλαδή από ένα στέλεχος που βοήθησε σημαντικά το να φτάσει ο ΣΥΡΙΖΑ στο σημερινό του κατάντημα. Όχι μόνο με την ψήφιση του μνημονίου, αλλά και με την διεξαγωγή των πλειστηριασμών με ηλεκτρονικό τρόπο από τα συμβολαιογραφεία και την μετατροπή του αγώνα όσων προάσπισαν τις πρώτες κατοικίες σε ιδιώνυμο αδίκημα, κάτι το οποίο κόστισε και σε εμένα. Δυστυχώς όλα εδώ πληρώνονται».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ