ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μενδώνη: Χωρίς θέατρο και κινηματογράφο θα οδηγηθούμε όλοι στον ψυχίατρο

Μενδώνη: Χωρίς θέατρο και κινηματογράφο θα οδηγηθούμε όλοι στον ψυχίατρο
Δελτίο τύπου / POOL

Για τα μέτρα που θα εφαρμοστούν ως προς τη λειτουργία των χώρων του θεάματος, καθώς οι κλάδοι του πολιτισμού έχουν αντιμετωπίσει ιδιαίτερα σοβαρά προβλήματα εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, μίλησε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Σε συνέντευξή της στο MEGA, η υπουργός είπε ότι η κατάσταση στην Ελλάδα είναι χαοτική σε ό,τι αφορά τις επαγγελματικές σχέσεις στον κλάδο του πολιτισμού.

Η κυρία Μενδώνη υποστήριξε ότι χωρίς κινηματογράφος και θέατρο όλο το χειμώνα θα ήταν δύσκολο για όλους τους πολίτες. «Αν δεν έχουμε τη δυνατότητα της διαφυγής σε παραστατικές τέχνες, θα οδηγηθούμε όλοι στον ψυχίατρο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Γι’ αυτό το λόγο, τα μέτρα που ανακοινώθηκαν είναι τέτοια ώστε να υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης και παρακολούθησης παραστάσεων, εξήγησε.

Ακόμα, στο υπουργείο πολιτισμού οργανώνεται μια καμπάνια προκειμένου να πειστεί ο κόσμος ότι το ζωντανό θέαμα είναι ασφαλές.

Μεταξύ των μέτρων που ανακοινώθηκαν είναι η απαλοιφή του πλαφόν στις κινηματογραφικές και θεατρικές αίθουσες και η επιδότηση των θέσεων στη λογική της επιδότησης των αεροπορικών εισιτηρίων στην αρχή της πανδημίας.

«Ήδη συνομιλούμε προκειμένου να πάμε σε μια επιδότηση δίκαιη που θα καλύπτει και θα ενισχύει σωστά το σύνολο των παραγωγών», σημείωσε και πρόσθεσε πως στόχος της κυβέρνησης είναι η καθολική επιδότηση με δίκαιο τρόπο.

Αναφορικά με τα πρωτόκολλα, υποστήριξε πως αυτά θα ανακοινωθούν μόλις εκδοθεί η ΚΥΑ το πρωί της Δευτέρας (12/10), όπου θα περιγράφεται λεπτομερώς τι θα γίνει.

Μεταξύ των μέτρων θα είναι η υποχρεωτική χρήση μάσκας, τα συστήματα εισόδου και εξόδου των θεατών στις μεγάλες αίθουσες, ο κατάλληλος κλιματισμός, το ηλεκτρονικό εισιτήριο και η μη ύπαρξη διαλείμματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ