ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοντονής κατά ΣΥΡΙΖΑ: Να αναλάβουν την πολιτική ευθύνη αντί να με «πυροβολούν»

Κοντονής κατά ΣΥΡΙΖΑ: Να αναλάβουν την πολιτική ευθύνη αντί να με «πυροβολούν»
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στην αντεπίθεση πέρασε την Κυριακή ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, εξαπολύοντας νέα σφοδρή κριτική εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, στον απόηχο της διαγραφής του από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Ουδέποτε έκανα αναπαραγωγή των ισχυρισμών της ΝΔ», δήλωσε ο κ. Κοντονής απαντώντας στις αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ περί «σταλινισμού».

«Πώς το κόμμα στο οποίο ανήκα μέχρι πρότινος λαμβάνει ότι είπα εγώ, κάτι που είπε η ΝΔ, αυτό είναι το περίεργο;», αναρωτήθηκε ο κ. Κοντονής, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Θέμα 104,6» και πρόσθεσε: «Εγώ αναφέρθηκα μόνο στο ζήτημα των ποινών που προέβλεπε ο Ποινικός Κώδικας που έφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ».

«Η εικόνα που δίνει το κόμμα σήμερα με δυσαρεστεί ιδιαίτερα, ειδικά όταν έχεις απέναντί σου μια κυβέρνηση που τα έχει κάνει μαντάρα σε όλα. Δεν γνωρίζω ποιος βρίσκεται πίσω από αυτήν την επίθεση και ούτε μ' ενδιαφέρει να το μάθω. Αν θέλουμε να φτιάξουμε κόμμα σοβιετικού τύπου, εμένα αυτό δεν μ' αφορά», πρόσθεσε.

«Εγώ στο κόμμα μου δεν έχω κάνει λογαριασμό. Το λέω στην Κεντρική Επιτροπή και… τρεις λαλούν και δυο χορεύουν. Αν είναι αλήθεια αυτά που λέω, πρέπει να γίνει ανάληψη πολιτικής ευθύνης. Αντ' αυτού, πυροβολούμαι εγώ» είπε ο Σταύρος Κοντονής, αποκαλύπτοντας ότι ουδέποτε κλήθηκε από το κόμμα του να κάνει τον απολογισμό της θητείας του σε δύο υπουργικές θέσεις.

Για τον Ποινικό Κώδικα

Τοποθετούμενος, ειδικότερα, στο ζήτημα του Ποινικού Κώδικα ο κ. Κοντονής είπε: «Το πρώτο που με είχε ενοχλήσει πάρα πολύ, ήταν η μετατροπή της δωροδοκίας από κακούργημα σε πλημμέλημα. Το δεύτερο ήταν οι παρελκόμενες ποινές και η στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων των μελών της Χρυσής Αυγής, σε περίπτωση καταδικαστικής απόφασης, όπως συνέβη στο Εφετείο, που αποφάσισε ότι αποτελεί εγκληματική οργάνωση».

Και πρόσθεσε: «Το 70%-80% του σχεδίου νόμου είχε πολύ θετικές διατάξεις, προς την σωστή κατεύθυνση. Ωστόσο, υπήρχαν και προβληματικά σημεία για τα οποία είχα προειδοποιήσει τότε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι “θα τα βρούμε μπροστά μας”».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ