ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατεχόμενα: Βολές Τατάρ σε Ακιντζί ενόψει δεύτερου γύρου εκλογών

Κατεχόμενα: Βολές Τατάρ σε Ακιντζί ενόψει δεύτερου γύρου εκλογών
AP Photo/Nedim Enginsoy

Σίγουρος ότι αυτός θα είναι ο νέος «πρόεδρος» του ψευδοκράτους ο εμφανίστηκε σήμερα ο ηγέτης του Κόμματος Εθνικής Ενότητας, Ερσίν Τατάρ, μετά τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών στα κατεχόμενα.

«Ακούω τον Ακιντζί να κάνει δηλώσεις λες και κέρδισε μόνος του. Δεν επιθυμεί να δει τη βούληση των ανθρώπων μας, που αντικατοπτρίζεται σε αυτές τις σημαντικές εκλογές, σε σημείο που δεν σέβεται ούτε τον ίδιο τον λαό του», δήλωσε ο εκλεκτός του Ερντογάν.

«Στις 18 Οκτωβρίου, η νίκη τελικά θα είναι δική μας. Θα βρίσκομαι στο Προεδρικό ως εκπρόσωπός σας. Αυτή θα είναι η απάντησή μας από εκεί για όσους δεν μπορούν να το χωνέψουν. Να σεβαστείτε τη βούληση του τουρκοκυπριακού λαού», πρόσθεσε.

Από το επιτελείο του κόμματός του, στην κατεχόμενη Λευκωσία, ο ηγέτης του Κόμματος Εθνικής Ενότητας ανέφερε ότι έλαβε το 33% και ζήτησε από τον κόσμο να εργαστεί και εντός της εβδομάδας που μόλις ξεκίνησε, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι «και στις 18 Οκτωβρίου, η νίκη θα είναι δική μας».

Ο κ. Τατάρ τόνισε ότι ως «πρόεδρος» θα αγκαλιάσει τον «λαό», συμπληρώνοντας πως όλος ο αγώνας γίνεται για να φέρουν το ψευδοκράτος πιο μπροστά, να εξασφαλίσουν ένα μέλλον με ασφάλεια και ευημερία για τους Τουρκοκύπριους, να δημιουργήσουν μία παραγωγική δομή, μία δομή δημοκρατική, να ακουστεί η «δίκαιη φωνή τους διεθνώς». Και όλο αυτό μπορούν να το πετύχουν ενωμένοι ως λαός, όπως επεσήμανε.

Τέλος, σημείωσε ότι θα φέρει τα ζητήματα των Τουρκοκυπρίων σε καλύτερο σημείο.

Η μάχη της «προεδρίας» στα κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου θα κριθεί στον δεύτερο γύρο με τον «εκλεκτό» του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ερσίν Τατάρ να συγκεντρώνει μεν τις περισσότερες προτιμήσεις αλλά όχι την απαιτούμενη πλειοψηφία.

Σύμφωνα με τα επίσημα τελικά αποτελέσματα του πρώτου γύρου, ο Τατάρ συγκέντρωσε το 32,35% και ο Ακιντζί το 29,84%.

Ο δεύτερος γύρος των εκλογών θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Οκτωβρίου.

Αξιοσημείωτο το ιστορικά χαμηλό ποσοστό συμμετοχής, με την προσέλευση των ψηφοφόρων να φθάνει μόλις το 54,72%.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ