ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Σοκ οι αποκαλύψεις Ρουπακιώτη για το μπλόκο Σαμαρά στο «τύλιγμα της Χρυσής Αυγής»

ΣΥΡΙΖΑ: Σοκ οι αποκαλύψεις Ρουπακιώτη για το μπλόκο Σαμαρά στο «τύλιγμα της Χρυσής Αυγής»
ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΧΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε με πολύ επιθετικό ύφος τις δηλώσεις του Αντώνη Ρουπακιώτη σχετικά με τις διώξεις σε βάρος της Χρυσής Αυγής.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης επί κυβέρνησης Σαμαρά δήλωσε στο Open ότι ενώ είχε ετοιμάσει το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο το οποίος θα μπορούσε «να τυλίξει τη Χρυσή Αυγή», το Μαξίμου έβαλε «stop» στην προσπάθεια. Τελικά το νομοσχέδιο ψηφίστηκε το 2014, αφού ο Παύλος Φύσσας είχε δολοφονηθεί από τον Ρουπακιά και το τάγμα εφόδου της Νίκαιας.

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει:

«Όση λάσπη και να ρίξουν η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορούν να ξεγράψουν από τη «μνήμη των πολιτών ποιοι είναι αυτοί που με τις πολιτικές τους έθρεψαν, γιγάντωσαν και ξέπλυναν τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Ποιοι διοργάνωναν μαζί τους τα συλλαλητήρια για τη δήθεν «προδοσία» της Συμφωνίας των Πρεσπών. Ποιοι έλεγαν μεσούσης της δίκης πως «η ΧΑ είναι σαν να μην υπάρχει». Ποιοι ζητούσαν «μία σοβαρότερη Χρυσή Αυγή για συνεργασία με τη ΝΔ» και ποιοι χαρακτήριζαν «ράκος» τον δολοφόνο Ρουπακιά επειδή βρισκόταν στο εδώλιο της Δικαιοσύνης.»

Η Κουμουνδούρου υπογραμμίζει ότι:

«Τώρα που οι εγκληματίες νεοναζί οδηγούνται στο φυσικό τους περιβάλλον, στη φυλακή, περιμένουμε από τη ΝΔ να απαντήσει στα όσα σοκαριστικά κατήγγειλε ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης της κυβέρνησης του κ. Σαμαρά, που αποκάλυψε πως «ενώ ήμασταν έτοιμοι να τυλίξουμε τη Χρυσή Αυγή, το Μέγαρο Μαξίμου έβαλε stop». Ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ δεν μπορούν να κρύψουν τις ευθύνες τους πίσω από τον όψιμο αντιφασισμό τους.»

Από τη μεριά του, ο Νάσος Ηλιόπουλος δήλωσε ότι: «Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τις επαφές του κ. Μπαλτάκου με τη ΧΑ επί των ημερών Σαμαρά, που ως πρώην πρωθυπουργός καλούσε την ίδια ώρα ‘να ανακαταλάβουμε τις πόλεις μας από τους λαθρομετανάστες. Ούτε μπορούμε να ξεχάσουμε ότι μεσούσης της δίκης ο κ. Μητσοτάκης δήλωνε πως ‘θεωρούμε τη ΧΑ σαν να μην υπάρχει.»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ