ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θάνος Πλεύρης στο CNN Greece: Παίρνω αποστάσεις από το αίτημα εξαίρεσης του πατέρα μου

Θάνος Πλεύρης στο CNN Greece: Παίρνω αποστάσεις από το αίτημα εξαίρεσης του πατέρα μου
Φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Διευκρινίσεις αναφορικά με το σχόλιο που έκανε μέσω Twitter σε σχέση με τις εξελίξεις στη δίκη της Χρυσής Αυγής το οποίο από πολλούς ερμνηνεύτηκε ως «κάρφωμα» στον πατέρα του που είναι δικηγόρος του Γιάννη Λαγού, έδωσε μιλώντας στο CNN Greece ο βουλευτής της ΝΔ, Θάνος Πλεύρης.

«Με το tweet μου είναι σαφές ότι παίρνω αποστάσεις από κάθε αίτημα εξαίρεσης δικαστών και μάλιστα μετά την εκδίκαση της απόφασης», σχολίασε στο CNN Greece, o βουλευτής της ΝΔ.

Λίγο νωρίτερα, ο Θάνος Πλεύρης με ανάρτησή του στο Twitter είχε γράψει:

«Η υποβολή αιτήματος εξαίρεσης σε δικαστές, που εφάρμοσαν τον νόμο και απέδωσαν δικαιοσύνη, μετά την έκδοση της απόφασης γίνεται προσχηματικά και εκθέτει όποιον την υποβάλει. Η δημοκρατία διασφάλισε δίκαιη δίκη και οι αρνητές της κρίθηκαν ένοχοι για τα εγκλήματα που διέπραξαν».


Υπενθυμίζεται ότι ο δικηγόρος του Λαγού και πατέρας του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και δικηγόρος του ανεξάρτητου ευρωβουλευτή, Κωνσταντίνος Πλεύρης ζήτησε τη Δευτέρα την εξαίρεση των μελών της έδρας, πλην της εισαγγελέως για τη συνέχεια της δίκης της Χρυσής Αυγής, καθώς όπως δήλωσε «υπάρχουν υπόνοιες επηρεασμού του δικαστηρίου από όλα τα κόμματα και τα ΜΜΕ ακόμη και από την πρόεδρο της Δημοκρατίας και την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων».

Κανένα ελαφρυντικό δεν αναγνώρισε το δικαστήριο στην ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής και πιο συγκεκριμένα στους Νίκο Μιχαλολιάκο, Ηλία Κασιδιάρη, Ιωάννη Λαγό, Χρήστο Παππά, Ηλία Παναγιώταρο, Γιώργο Γερμενή και Αρτέμη Ματθαιόπουλο, που έχουν κριθεί ένοχοι για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Αυτό σημαίνει πως το πλαίσιο των ποινών δεν μπορεί πλέον να αλλάξει και είναι από πέντε έως 15 έτη κάθειρξης.

Κανένα ελαφρυντικό και για τον Γιώργο Ρουπακιά, αλλά και για όσους εμπλέκονται στη δολοφονία Φύσσα, στην επίθεση στα μέλη του ΠΑΜΕ και στους Αιγύπτιους ψαράδες.

Σύμφωνα με την πρόεδρο, το δικαστήριο αποφάσισε τη χορήγηση του ελαφρυντικού της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη στους βουλευτές Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο και Στάθη Μπούκουρα, του ελαφρυντικού της ειλικρινούς μεταμέλειας στον Νίκο Μίχο και του σύννομου προτέρου βίου στον Μιχάλη Αβράμη-Αρβανίτη.

Επίσης, αναγνώρισε στους καταδικασθέντες για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση καθώς και για την υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, Γεώργιο Δήμου και Γεώργιο Στάλκο, το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη. Τέλος, αναγνώρισε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας στους Αναστάσιο Μάριο Αναδιώτη, Γεώργιο Χρήστο Τσακανίκα και Αριστοτέλη Χρυσαφίτη (ένταξη και υπόθεση Φύσσα), Δημήτριο Αγριογιάννη, Μάρκο Ευγενικό, Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο και Θωμά Μαριά (ένταξη και υπόθεση των Αιγύπτιων αλιεργατών) και Χρήστο Αντώνιο Χατζηδάκη (ένταξη και υπόθεση ΠΑΜΕ, που έχει μετατραπεί σε πλημμέλημα).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ