ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επικοινωνία Μητσοτάκη - Χότι για την ευρωπαϊκή προοπτική των Δ. Βαλκανίων

Επικοινωνία Μητσοτάκη - Χότι για την ευρωπαϊκή προοπτική των Δ. Βαλκανίων
ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Κοσοβάρο πρωθυπουργό Αβντούλα Χότι είχε σήμερα, Δευτέρα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές κατά τη διάρκεια της συνομιλίας συζητήθηκε η ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων καθώς και η ενίσχυση των διμερών σχέσεων με έμφαση στους τομείς της οικονομίας και της ενέργειας.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας μετέβη στην Πρίστινα συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Εξωτερικών Κώστα Φραγκογιάννη, όπου συζήτησε θέματα που αφορούν τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή, τον διάλογο Πρίστινας-Βελιγραδίου, αλλά και τις δυνατότητες συνεργασίας με την Ελλάδα.

Όπως ανέφερε ο ίδιος σε αναρτήσεις του στο twitter, «ιδίως, είχαμε συζητήσεις που αφορούν τα θέματα της ενέργειας και την επαύξηση των οικονομικών μας συναλλαγών. Η κυβέρνηση καταβάλει μία μεγάλη προσπάθεια να καταστεί η Ελλάδα ενεργειακός κόμβος για την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων».

Συγκεκριμένα, ο κ. Δένδιας συναντήθηκε με την πρόεδρο της Βουλής Βιόσα Οσμάνι, με την οποία συζήτησε την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων.

Συναντήθηκε επίσης με τον πρωθυπουργό Αβντούλα Χότι, με τον οποίο συνομίλησαν τόσο για τον διάλογο Βελιγραδίου – Πρίστινας, όσο και για τις προοπτικές συνεργασίας.

Επίσης, πραγματοποίησε συνάντηση με την υπουργό Εξωτερικών Μελίζα Χαραντινάι-Στούμπλα. Όπως ανέφερε ο ίδιος σε ανάρτηση στο twitter, στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε ο διάλογος Βελιγραδίου-Πρίστινας, η ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων και η οικονομική συνεργασία στον τομέα της ενέργειας.

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του στην Πρίστινα, o υπουργός συναντήθηκε με τα στελέχη της Ελληνικής Δύναμης (ΕΛΔΥΚΟ) που μετέχει στην KFOR.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ