ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεραμέως για καταληψίες μαθητές: Αδιανόητο να μετέχουν στην τηλεκπαίδευση

Κεραμέως για καταληψίες μαθητές: Αδιανόητο να μετέχουν στην τηλεκπαίδευση
INTIME NEWS / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Δεν κάνει βήμα πίσω η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως και χαρακτηρίζει «αδιανόητη» ως σκέψη τη συμμετοχή στην τηλεκπαίδευση των μαθητών που μετέχουν στις καταλήψεις.

Απαντώντας στη Βουλή σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του Κρίτωνα Αρσένη από το ΜέΡΑ25, η υπουργός Παιδείας υποστήριξε ότι «δεν είναι δυνατόν μια ισχνή μειοψηφία να στερεί από την πλειοψηφία το συνταγματικά προστατευόμενο αγαθό της εκπαίδευσης».

«Είναι περισσότερα τα σχολεία σε κατάληψη παρά τα κλειστά σχολεία λόγω κορωνοϊού. Αλίμονο αν στην τηλεκπαίδευση έχουν δικαίωμα συμμετοχής αυτοί που από μόνοι τους αποκλείουν τον εαυτό τους από την εκπαίδευση», είπε και διερωτήθηκε τι προτείνουν όσοι διαφωνούν με τη θέση αυτή.

«Είναι φυσιολογικό να κλείνεις ένα σχολείο αλλά κατά τα λοιπά να πηγαίνεις λίγο παραδίπλα για να εκμεταλλευτείς το ίδιο αγαθό; Αγγίζει τη σφαίρα του παρανοϊκού αυτό που λέτε. Σε εμάς όλα φαίνονται αδιανόητα, έκνομα και παράλογα. Τα χειρότερα σχολεία είναι τα κλειστά σχολεία», ανέφερε.

Σε ό,τι αφορά τα σχολεία που είναι κλειστά, η Νίκη Κεραμέως είπε πως από τα 80.000 τμήματα μόλις τα 186 είναι κλειστά.

Επεσήμανε ακόμη, πως η κυβέρνηση δεν θα διστάσει να επικαιροποιήσει μέτρα είτε προς ηπιότερη είτε προς αυστηρότερη κατεύθυνση αναλόγως την εξέλιξη της πανδημίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ