ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μουζάλας: Κατήγγειλε ότι έχει δεχθεί περισσότερα από 700 απειλητικά μηνύματα

Μουζάλας: Κατήγγειλε ότι έχει δεχθεί περισσότερα από 700 απειλητικά μηνύματα
ΙΝΤΙΜΕ

Περισσότερα από 700 απειλητικά μηνύματα εναντίον του ίδιου και της οικογένειάς του αποκάλυψε ότι έχει δεχθεί ο Γιάννης Μουζάλας μετά την ομιλία του στη Βουλή για ενδεχόμενες ευθύνες του Λιμενικού Σώματος σε παράνομες επαναπροωθήσεις.

«Έχω δεχθεί πάνω από 700 ειδοποιήσεις, με απειλές για εμένα, τη γυναίκα μου και τα παιδιά μου. Να σταματήσει αυτό», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Μετανάστευσης κατά τη διάρκεια ενημέρωσης της Βουλής από τον Νότη Μηταράκη.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ρόλο έπαιξε και η παραποίηση των όσων είπε από κυβερνητικούς παράγοντες.

«Για μια ακόμα φορά σήμερα ο κ. Μηταράκης είπε ότι εγώ απείλησα το Λιμενικό. Ποτέ δεν το έκανα. Είπα ότι αν κάποιοι αποδέχονται να εκτελούν παράνομες διαταγές, θα ελεγχθούν», ανέφερε και συμπλήρωσε ότι τιμά το Λιμενικό και το έργο του.

Την άποψη ότι δίνονται παράνομες εντολές στο Λιμενικό Σώμα κι αυτό πρέπει να ελεγχθεί, εξέφρασε ο Νεκτάριος Σαντορινιός, επίσης από τον ΣΥΡΙΖΑ και ισχυρίστηκε ότι: «Φοβάμαι ότι η κυβέρνηση έχει κάνει τέτοιες απόπειρες αλλά το Λιμενικό δεν ακολούθησε».

Τα λεγόμενα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν την αντίδραση του Νότη Μηταράκη. «Η κατάσταση είναι διαφορετική από αυτή που παραλάβαμε. Εσείς είχατε καταστήσει την χώρα θελκτικό προορισμό», σχολίασε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν πιστεύει στην πολιτική περιορισμού των συνόρων και της φύλαξης τους, καθώς και στο διαχωρισμό προσφύγων-μεταναστών.

«Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εδώ σε αυτή την αίθουσα απείλησε το Λ.Σ. γιατί φυλούν τα σύνορα. Δεν θέλετε τη φύλαξη των συνόρων. Τον Ιούλιο του 2019 είχαμε πράγματι αυξημένες αφίξεις. Η Τουρκία προετοίμαζε εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού. Το είδαμε το προλάβαμε το αντιστρέψαμε. Αυτή είναι η μεγάλη μας διαφορά», είπε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ