ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Αρπάχτηκαν» ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ για Διαμαντοπούλου και Λοβέρδο

«Αρπάχτηκαν» ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ για Διαμαντοπούλου και Λοβέρδο
ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Η υποψηφιότητα Διαμαντοπούλου για τη θέση του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), καθώς κι ένα tweet του Ανδρέα Λοβέρδου, έδωσε την ευκαιρία στον ΣΥΡΙΖΑ να επιτεθεί στο ΚΙΝΑΛ.

Το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με την Άννα Διαμαντοπούλου και ανακοίνωσε ότι η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ θα είναι η ελληνική υποψηφιότητα για τον ΟΟΣΑ. Ο πρωθυπουργός δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Η κυρία Διαμαντοπούλου αποτελεί μία υπερκομματική επιλογή, με πολυδιάστατη επιστημονική και κοινωνική διαδρομή. Με διεθνή εμπειρία και αναγνώριση […] Η προσωπικότητά της έχει συνδεθεί με τολμηρές επιλογές, μεγάλες συναινέσεις και καινοτόμες προτάσεις: Ως Ευρωπαία Επίτροπος τίμησε το χαρτοφυλάκιο Απασχόλησης και Κοινωνικής Πολιτικής. Ως υπουργός Παιδείας ήταν πρωταγωνιστής των εκπαιδευτικών μεταρρυθμίσεων στη χώρα μας. Κι ως υπουργός Ανάπτυξης εργάστηκε για τον εκσυγχρονισμό της οικονομίας μας. […]Η Άννα Διαμαντοπούλου σηματοδοτεί την σύγχρονη Ελληνίδα της προόδου και του κόσμου.»

Από τη δήλωση Μητσοτάκη γίνεται σαφές ότι η υποψηφιότητα Διαμανταπούλου σηματοδοτεί εκ νέου το άνοιγμα του Μαξίμου προς το χώρο του Κέντρου γενικά και του ΚΙΝΑΛ ειδικά.

Το σχόλιο Λοβέρδου

Ο εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης, χαιρέτισε την υποψηφιότητα Διαμαντοπούλου.

O κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ανδρέας Λοβέρδος έκανε ένα βήμα παραπάνω, δηλώνοντας ότι:

«Η Άννα προτείνεται από τον Κυριάκο για ΓΓ του Ο.Ο.Σ.Α. Τελικά συγκυβερνάμε με τη ΝΔ αλλά με ευθύνη κάποιων δεν το ξέρουμε.»

Συγκυβερνάνε;

Με αφορμή το tweet Λοβέρδου ο ΣΥΡΙΖΑ άφησε αιχμές για ταύτιση του ΚΙΝΑΛ με την κυβέρνηση. Η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου αναφέρει:

«Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής με σημερινή του δήλωση, αναρωτιέται αν το κόμμα του συγκυβερνά με τη Ν.Δ. και «με ευθύνη κάποιων δεν το ξέρουμε».

Αναμένουμε με ενδιαφέρον, η έχουσα την ευθύνη να διευκρινίσει.

Υπάρχει πράγματι υπόγεια συνεννόηση με τον κ. Μητσοτάκη;

Υπάρχει de facto συγκυβέρνηση του ΚΙΝΑΛ με τη Δεξιά;»

Στο ίδιο μοτίβο, πηγές της Κουμουνδούρου είπαν στο CNN Greece ότι:

«Σε τρεις κρίσιμες στιγμές το ΚΙΝΑΛ ταυτίστηκε με τη ΝΔ: Στις Πρέσπες, την απλή αναλογική και το νομό για τις διαδηλώσεις. Παρά τα σκόρπια αντιπολιτευτικά πυρά η στρατηγική του ΚΙΝΑΛ ορίζεται ακόμα κυρίαρχα από την στρατηγική σύμπλευσή με τη ΝΔ και την τροφοδότηση του αντί-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου.»

«Προβοκάτσιες»

Από τη μεριά της, η Χαριλάου Τρικούπη υποστήριξε ότι:

«Ευχόμαστε καλή επιτυχία στην Άννα Διαμαντοπούλου. Η επιλογή της από τον Πρωθυπουργό για την διεκδίκηση της θέσης του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού για την Ανάπτυξη και τη Συνεργασία και την Ανάπτυξη (ΟΟΣΑ) είναι μια θετική εξέλιξη για τη χώρα.

Ο κ. Μητσοτάκης για άλλη μια φορά επέλεξε ένα στέλεχος από άλλο πολιτικό χώρο για μια κορυφαία διεθνή θέση, αποδεικνύοντας ότι το κόμμα του δεν διαθέτει ανάλογο δυναμικό.»

Το ΚΙΝΑΛ προσέθεσε δε ότι: Οφείλουμε όμως να διευκρινίσουμε ότι η κ. Διαμαντοπούλου έχει αποχωρήσει από το ΠΑΣΟΚ το Μάιο του 2013 και είναι ανεξάρτητη πολιτικά, ενώ ίδρυσε νέο πολιτικό φορέα το 2017 (“Ώρα Αποφάσεων”). Όπως αποχώρησαν μέσα στα χρόνια της κρίσης και άλλα στελέχη από το ΠΑΣΟΚ, που αντικαταστάθηκαν από περισσότερα νέα, που δίνουν σήμερα τη μάχη με το Κίνημα Αλλαγής. Το κόμμα δηλαδή, με τη μεγαλύτερη ανανέωση σε στελεχιακό δυναμικό.»

Η ανακοίνωση καταλήγει ως εξής:

«Σε ο,τι αφορά στις προβοκάτσιες του ΣΥΡΙΖΑ, που αναζητά εναγωνίως αφορμές για να βγει από τα εσωτερικά του αδιέξοδα, απαξιούμε να απαντήσουμε.»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ