ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεν αίρεται η ασυλία Βαρουφάκη για το επεισόδιο στο λιμάνι της Αίγινας

Δεν αίρεται η ασυλία Βαρουφάκη για το επεισόδιο στο λιμάνι της Αίγινας
ΙΝΤΙΜΕ

Απορρίφθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το αίτημα των εισαγγελικών αρχών για άρση της ασυλίας του Γιάνη Βαρουφάκη για το επεισόδιο στο λιμάνι της Αίγινας κατά το διάστημα της καραντίνας.

Στην ψηφοφορία που έγινε μόλις 11 βουλευτές τάχθηκαν υπέρ της άρσης της ασυλίας του, ενώ 282 κατά. Υπερψήφισαν οι βουλευτές της Ελληνικής Λύσης, καθώς και ο Γιώργος Κοτρωνιάς από τη ΝΔ και η Χαρά Κεφαλίδου από το ΚΙΝΑΛ, η οποία έλεγε ότι από το 2010 σταθερά ψηφίζει υπέρ των άρσεων ασυλίας.

Ο ίδιος ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25 παρεμβαίνοντας στη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής ανέφερε πως η δικογραφία που σχηματίστηκε ισοδυναμεί με αμφισβήτηση αυτής της αδιαμφισβήτητης ελευθερίας του βουλευτή.

«Αμφισβητήθηκε το συνταγματικό, πολιτικό και ηθικό μου δικαίωμα να έρθω σε αυτή την Ολομέλεια για να τοποθετηθώ ως Βουλευτής και ως Πρόεδρος Κοινοβουλευτικής Ομάδας», υποστήριξε και επανέφερε την πρόταση για συνεδριάσεις μέσω τηλεδιάσκεψης το διάστημα που διαρκεί η πανδημία.

«Σε μια εποχή που ο Κοινοβουλευτισμός εξακολουθεί, παρά την πρόσφατη μεγαλειώδη δικαστική καταδίκη, να αμφισβητείται από τις ιδέες που εμπότισε στην κοινωνία το μόρφωμα της Χρυσής Αυγής, η καλύτερη απάντησή μας – ως δημοκράτες – είναι, από τη μία, η λειτουργία της Βουλής σε πλήρη σύνθεση (έστω και ψηφιακά) και, από την άλλη, η κοινή μας στάση εναντίον μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων που, εν τέλει, πλήττουν τον Κοινοβουλευτισμό», κατέληξε.

Η Ολομέλεια της Βουλής αποφάσισε επίσης, να μην άρει τη βουλευτική ασυλία του Αχμέτ Ιλχάν που εγκαλείτο για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης. "Όχι" ψήφισε η Χαρά Κεφαλίδου κάνοντας λόγο για πολιτική δίωξη.

"Η σκευωρία εις βάρος του Γραμματέα του ΜέΡΑ25 κατέπεσε σήμερα στη Βουλή", αναφέρει σε ανακοίνωση το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη.

"Η Βουλή απέρριψε με συντριπτική πλειοψηφία το αίτημα άρσης ασυλίας κατά του Γραμματέα του ΜέΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη συντασσόμενη με το πόρισμα της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής που αναφερόταν σε δίωξη για πολιτικές σκοπιμότητες.

Η σκευωρία κατέπεσε σήμερα στη Βουλή και ο Κοινοβουλευτισμός προστατεύτηκε μαζί με την Δημοκρατία και το Σύνταγμα, από όσους προσπάθησαν με μικροπολιτικά παιχνίδια να τα πλήξουν, εν μέσω μάλιστα καραντίνας και πάντα μαζί με την γνωστή προπαγάνδα των συστημικών μέσων ενημέρωσης.

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 σε συνέχεια της αποκατάστασης της αλήθειας απέστειλε σχετικές επιστολές στον Πρόεδρο της Βουλής, στον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, στον Δήμαρχο της Αίγινας αλλά και στα μέσα ενημέρωσης και ιδιαίτερα τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ για τους χειρισμούς ή τις παραλείψεις τους στο συγκεκριμένο περιστατικό.

Μετά την παταγώδη αποτυχία του κραυγαλέου συμβάντος εκφυλισμού και την προσπάθεια σπίλωσης, ελπίζουμε να μην ξαναδούμε στο μέλλον τέτοιου είδους αποκρουστικά φαινόμενα", αναφέρει η ανακοίνωση.

ΚΙΝΑΛ

Η ψήφος είναι πάντα προσωπική και κατά συνείδηση σε αυτά τα ζητήματα, λένε από το ΚΙΝΑΛ για την περίπτωση της Χαράς Κεφαλίδου που υπερψήφισε την άρση ασυλίας του Γιάνη Βαρουφάκη και σημειώνουν πως δεν υπάρχει κανένα ζήτημα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ