ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Αθήνα ο Τουσκ πριν την επίσκεψη στην Τουρκία

Στην Αθήνα ο Τουσκ πριν την επίσκεψη στην Τουρκία
EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη

Στην Αθήνα βρίσκεται σήμερα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, ενόψει της Συνόδου Κορυφής στις 7 Μαρτίου και στο πλαίσιο περιοδείας στις πρωτεύουσες του λεγόμενου «βαλκανικού διαδρόμου» σε αναζήτηση κοινού τόπου για την επίλυση του προσφυγικού.

Ο κ. Τουσκ έφτασε στο Μέγαρο Μαξίμου στις 10:00 όπου τον υποδέχτηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί στην Άγκυρα για συνομιλίες με τον Τούρκο πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου.

Αύριο Παρακευή θα έχει συνομιλίες στην Κωνσταντινούπολη με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στη συνάντηση ο έλληνας πρωθυπουργός αναμένεται να θέσει στον κ. Τουσκ το διαπραγματευτικό πλαίσιο της ελληνικής πλευράς ενόψει της Συνόδου Κορυφής της Δευτέρας.

Ο Αλέξης Τσίπρας πάντως, με συνεχόμενες αναρτήσεις στον προσωπικό του λογαριασμοί στο twitter, γνωστοποίησε τις θέσεις του για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίση.

H απόφαση της Επιτροπής να ενισχύσει με 700 εκ. ευρώ επιπλέον τις πολιτικές αντιμετώπισης της ανθρωπ. κρίσης (1/5)

θα ενισχύσει το σχέδιο έκτακτης ανάγκης της κυβέρνησης μας σημαντικά. Η λύση όμως του προβλήματος δεν μπορεί παρά να είναι Ευρωπαϊκή. (2/5)

Όπως εξήγησα στο Γερμανικό κανάλι ZDF, χρειαζόμαστε μια συνολική λύση. (η συνέντευξη στα Γερμανικά) (3/5)



Και την συνεργασία της Τουρκίας. Αυτά θα διεκδικήσουμε στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής, όπως θα εξηγήσω αύριο και στον Πρόεδρο Ντ. Τούσκ (4/5)


Χρειάζεται να κινητοποιηθούμε όλοι στην Ε.Ε., ώστε να δοθεί αποτελεσματική απάντηση στην προσφυγική κρίση. (5/5)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ