ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σασόλι: Οι Τούρκοι συνεχίζουν να προκαλούν εντάσεις

Σασόλι: Οι Τούρκοι συνεχίζουν να προκαλούν εντάσεις
ΙΝΤΙΜΕ

Το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας έθεσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατά την τοποθέτησή του στην έναρξη της Συνόδου Κορυφής, όπως ανέφερε ο ίδιος στη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε ερωτηθείς για το θέμα.

«Όταν μίλησα στο Συμβούλιο αναφέρθηκα στο ζήτημα» σημείωσε ο Νταβίντ Σασόλι και τόνισε ότι «οι Τούρκοι συνεχίζουν να προκαλούν εντάσεις».

Παράλληλα, ο κ. Σασόλι επισήμανε ότι «το Oruc Reis βρίσκεται στην ίδια θέση που ήταν και τον Αύγουστο», ενώ αναφορικά με το ζήτημα των Βαρωσίων υπογράμμισε ότι η Τουρκία «ενήργησε μονομερώς».

Οι ηγέτες των 27 κρατών-μελών θα επανέλθουν αύριο, Παρασκευή, στο ζήτημα της Τουρκίας μετά τις τελευταίες εξελίξεις τόνισε ο πρόεδρος της Γαλλίας προσερχόμενος στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

«Αύριο το πρωί θα συζητήσουμε θέματα εξωτερικής πολιτικής» ανέφερε ο Εμανουέλ Μακρόν και υπογράμμισε: «Θα έχουμε την ευκαιρία να επανέλθουμε και στο θέμα της Τουρκίας και στην αντιπαράθεση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Δεν θέλω να προεξοφλήσω το αποτέλεσμα, αλλά οι αυριανές συζητήσεις θα αντανακλούν τις απαιτήσεις μας υπό το πρίσμα των πρόσφατων εξελίξεων».

Δεν αναμένεται το Συμβούλιο να λάβει αποφάσεις για τα ελληνοτουρκικά, αλλά να απευθύνει προειδοποιήσεις στην Άγκυρα, εντείνοντας την πολιτική πίεση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ