ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός - Πέτσας: Δεν υπάρχει ενδεχόμενο για lockdown στην Αττική

Κορωνοϊός - Πέτσας: Δεν υπάρχει ενδεχόμενο για lockdown στην Αττική
ΙΝΤΙΜΕ

Δεν υπάρχει πιθανότητα για νέο lockdown στην Αττική, ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σε συνέντευξή του.

Μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 αφού τόνισε πως «αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένα τέτοιο ενδεχόμενο», επισήμανε πως «όπως είπε και ο πρωθυπουργός, προσερχόμενος στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο σήμερα, είμαστε έτοιμοι κάθε φορά να ακολουθούμε τις συμβουλές των ειδικών και να επιβάλουμε εάν χρειάζεται τοπικά lockdown, εκεί που τα στατιστικά στοιχεία, σύμφωνα με όλα τα δεδομένα που παίρνουμε και τις οδηγίες που παίρνουμε και από την Ευρώπη, συνιστούν να έχουμε τέτοιου είδους μέτρα».

Ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε μία καλή θέση σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες και πρόσθεσε πως «για να το διατηρήσουμε αυτό θα πρέπει σε τοπικό επίπεδο να περιχαρακώνουμε τα κρούσματα, όπως για παράδειγμα στην Κοζάνη και σε γενικό επίπεδο, σε όλη την Επικράτεια, να εφαρμόζουμε τα ήδη πολλά μέτρα που έχουμε πάρει».

Αναφερόμενος στα μέτρα που ελήφθησαν στο Παρίσι, δήλωσε ότι «είναι ένα χαρακτηριστικό καμπανάκι για όλους μας» για να συμπληρώσει πως «καταλαβαίνουμε ότι πρέπει να περιφρουρήσουμε αυτό που έχουμε στην Ελλάδα».

«Η υπομονή εξαντλήθηκε με την Τουρκία»

«Η υπομονή εξαντλήθηκε, γιατί η Ευρώπη εξαπατήθηκε από την Τουρκία» συνέχισε.

«Η Ευρώπη κινείται με τα ταχύτερο βηματισμό και περιμένουμε η Σύνοδος Κορυφής να πάει ένα βήμα παρακάτω, με καταδίκη των τουρκικών προκλήσεων αλλά και με πλαίσιο κυρώσεων», υπογράμμισε ο κ. Πέτσας.

Σημείωσε, δε, ότι η Τουρκία έχει δύο επιλογές: ή θα πάρει την οικονομική ενίσχυση και θα συμμορφωθεί ή θα υποστεί κυρώσεις.

Σχολιάζοντας την πρόταση Τσίπρα για επέκταση στα 12 μίλια κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να επιδείξει σοβαρότητα, επισημαίνοντας ότι το πλέγμα είναι πιο σύνθετο : κυριαρχία και κυριαρχικά δικαιώματα

Όπως εξήγησε «κυριαρχία στα 6 ναυτικά μίλια με μελλοντική επέκταση στα 12νμ και κυριαρχικά δικαιώματα, δηλ. την υφαλοκρηπίδα, που είναι το μοναδικό προς συζήτηση θέμα με την Τουρκία».

«Κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να προασπίσουμε την κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα», τόνισε ο κ. Πέτσας.

Αναφερόμενος, εξάλλου, στο «καψόνι» των Τούρκων στον ΥΠΕΞ, Νίκο Δένδια, υπογράμμισε ότι πρόκειται για άλλη μία πρόκληση και εξέφρασε την ελπίδα ότι δεν θα επαναληφθεί στο μέλλον καθώς ο κ. Δένδιας έχει προγραμματισμένο ταξίδι στην Αρμενία και έχουν κατατεθεί τα σχέδια πτήσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ