ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βορίδης: Εισηγούμαι ο βασανισμός ζώων να γίνει κακούργημα με κάθειρξη 5-10 χρόνια

Βορίδης: Εισηγούμαι ο βασανισμός ζώων να γίνει κακούργημα με κάθειρξη 5-10 χρόνια
ΙΝΤΙΜΕ/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ο υπουργός Ανάπτυξης και τροφίμων Μάκης Βορίδης μίλησε σχετικά με την κακοποίηση των ζώων και την πρότασή του να μετατραπεί σε κακούργημα ο βασανισμός τους.

Όπως είπε, διαπιστώθηκε ιδίως το τελευταίο διάστημα πως υπάρχουν αποτρόπαιες και άθλιες πράξεις εις βάρος ζώων. Αν και υπήρχε τιμωρητικό πλαίσιο δεν γινόταν διάκριση ανάμεσα σε ηπιότερες και βαρύτερες προσβολές της ακεραιότητας των ζώων.

Συμπλήρωσε, μιλώντας στο Mega, πως όταν έχουμε να κάνουμε με πρόθεση βασανισμού εναντίον των ζώων πρέπει να βαρύνει το νομικό πλαίσιο καθώς οι πλημμεληματικές ποινές δεν είναι αρκετές για να λειτουργήσουν αποτρεπτικά.

«Για αυτό έλαβα την απόφαση να εισηγηθώ στο Κοινοβούλιο να υιοθετήσει μια νομοθετική ρύθμιση με την οποία ο βασανισμός των ζώων θα αποτελεί πλέον κακούργημα και θα τιμωρείται με κάθειρξη πέντε έως δέκα χρόνια» είπε.

Προφανώς, συμπλήρωσε, θα υπάρξει συνεννόηση με το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Η νομοθετική ρύθμιση θα έρθει μέσα στο 2020.

Στο ίδιο μέσο μίλησε και ο ακτιβιστής κατά της κακοποίησης των ζώων Παναγιώτης Μήλας ο οποίος αναφέρθηκε στη συνάντησή του χθες με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Όπως είπε, ήταν ένα χρόνιο αίτημα των φιλοζωϊκών οργανώσεων.

Στο μεταξύ στο Σχιστό Περάματος, στο ΔΙΚΕΠΑΖ όπου φιλοξενείται ο Έκτορας, βρέθηκε το ίδιο μέσο.

Ο κ. Καμπούρης ένας εκ των κτηνιάτρων που χειρούργησαν το άτυχο ζώο που μαχαίρωσαν ανελέητα. Όπως λέει ο κτηνίατρος, το ζώο είναι πολύ καλύτερα και αναρρώνει.

Πάντως, ο τραυματισμός ήταν βαρύτατος και είναι θαύμα που επέζησε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ