ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα Άδωνι Γεωργιάδη - ΚΙΝΑΛ για τη στήριξη των επιχειρήσεων

Κόντρα Άδωνι Γεωργιάδη - ΚΙΝΑΛ για τη στήριξη των επιχειρήσεων
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/ ΙΝΤΙΜΕ

Σφοδρή αντιπαράθεση Άδωνι Γεωργιάδη και βουλευτών του Κινήματος Αλλαγής προκάλεσε στη Βουλή η πολιτική της κυβέρνησης απέναντι στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις εν μέσω πανδημίας.

Ο υπουργός Ανάπτυξης υπεραμύνθηκε των κυβερνητικών πολιτικών για τη στήριξη μικρών, μεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων, υποστηρίζοντας πως θεσπίστηκαν μια σειρά νόμων για την παροχή ρευστότητας που επέτρεψαν στην οικονομία να παραμείνει ζωντανή, ενώ επιτέθηκε στους ερωτώντες βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής που χαρακτήρισαν αναποτελεσματική την ακολουθούμενη πολιτική. Επιτέθηκε δε, σε όσους παροτρύνουν την κυβέρνηση να πιέσει τις τράπεζες να δώσουν δάνεια χωρίς τραπεζικά κριτήρια, κάνοντας λόγο για «έγκλημα».

«Δεν πιστεύω ότι θα παίζατε τη χώρα στα ζάρια» είπε ο κ. Γεωργιάδης και συμπλήρωσε ότι «είναι σαν να λέμε στις αγορές ότι για πολιτικούς λόγους θέτουμε τις τράπεζες υπό τον κίνδυνο νέας ανακεφαλαιοποίησης. Δεν πάμε να καταστρέψουμε την Ελλάδα αλλά να κρατήσουμε ανοιχτές επιχειρήσεις χωρίς να καταρρεύσει η οικονομία».

Από την πλευρά τους οι κ.κ. Ανδρέας Λοβέρδος, Μιχάλης Κατρίνης και Βασίλης Κεγκέρογλου διερωτήθηκαν πως θα αντιμετωπιστεί η οικονομία όταν οι επιχειρήσεις θα κλείνουν η μία μετά την άλλη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ