ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δίκη Χρυσής Αυγής - Λαγός: Θα προσφύγω στα ευρωπαϊκά δικαστήρια για το δίκιο μου

Δίκη Χρυσής Αυγής - Λαγός: Θα προσφύγω στα ευρωπαϊκά δικαστήρια για το δίκιο μου
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS / ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Με μια γραπτή δήλωση που κατέθεσε διά του συνηγόρου του την Παρασκευή, ο ευρωβουλευτής και πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γιάννης Λαγός, κατηγορεί το δικαστήριο ότι τον καταδίκασε, επειδή οι δικαστές ακολουθούσαν εντολές.

«Το δικαστήριο ενήργησε μεροληπτικά εις βάρος μου. Με καταδίκασε βάσει εντολών. Θα προσφύγω στα ευρωπαϊκά δικαστήρια προκειμένου να αποδείξω το τι έλαβε χώρα», ανέφερε στην ανακοίνωσή του o Γιάννης Λαγός.

Ο ίδιος είναι ο μόνος από τους πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής που δεν ζήτησε αναστολή, άρα όταν αρθεί η ασυλία του στην ευρωβουλή, θα πρέπει να οδηγηθεί στην φυλακή, για να εκτίσει την πρωτόδικη καταδίκη του.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων την Παρασκευή, ο Λαγός δεν εμφανίστηκε στο εδώλιο, καθώς βρίσκεται στις Βρυξέλλες για να ασκεί τα καθήκοντά του ως ευρωβουλευτής.

Διά του συνηγόρου του ο ευρωβουλευτής ισχυρίστηκε πως επί «πεντέμισι χρόνια όφειλε η Δικαιοσύνη να αντιληφθεί όσα αντιλήφθηκαν εισαγγελείς και δικαστές» και πως «ενώ όφειλε να είναι τυφλή, αποδείχθηκε ότι ενεργούσε κατόπιν εντολών».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ