ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σταϊκούρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να αποδράσει στα ροζ συννεφάκια του

Σταϊκούρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να αποδράσει στα ροζ συννεφάκια του
INTIME NEWS / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Σφοδρή επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και ειδικότερα κάτα της Έφης Αχτσιόγλου και του Ευκλείδη Τσακαλώτου εξαπέλυσε με ανακοίνωσή του την Παρασκευή ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, με αφορμή τα επικαιροποιημένα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τον ρυθμό μεγέθυνσης της ελληνικής οικονομίας και τις αιτιάσεις που διατύπωσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Σε σημερινή δήλωσή μου παρέθεσα και, συνοπτικά και αντικειμενικά, ερμήνευσα τα επικαιροποιημένα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τον ρυθμό μεγέθυνσης της ελληνικής οικονομίας, συγκριτικά με τον μέσο ρυθμό μεγέθυνσης των οικονομιών των χωρών της Ευρωζώνης, κατά τα έτη 2015 έως 2019. Επισήμανα ότι οι αριθμοί αποκαλύπτουν πως η επίδοση της ελληνικής οικονομίας υπήρξε σημαντικά χαμηλότερη από τη μέση επίδοση των χωρών της ευρωζώνης κατά τα έτη 2015 έως 2018 και υψηλότερη μόνο κατά το έτος 2019. Επ’ αυτών, δεν υπάρχει καμία δυνατότητα άλλης ερμηνείας», ανέφερε σε δήλωσή του ο υπουργός Οικονομικών.

«Τα αρμόδια επί των οικονομικών στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αντί να τοποθετηθούν επί των αποτελεσμάτων των οικονομικών πολιτικών τους, επιχειρούν να αποδράσουν στα προσφιλή τους ροζ συννεφάκια. Συννεφάκια που ταξιδεύουν τόσο γρήγορα, ώστε τους βοηθούν να συγχέουν ετήσιες επιδόσεις με σωρευτικά μεγέθη. Όμως, η αμείλικτη αλήθεια των αριθμών παραμένει. Και σε αυτή παραμένουμε και εμείς», κατέληξε στην ανακοίνωσή του ο κ. Σταϊκούρας.

Τι είχαν δηλώσει νωρίτερα Αχτσιόγλου - Τσακαλώτος

Επί της ουσίας, η δήλωση Σταϊκούρα ήρθε ως απάντηση στις αιτιάσεις που είχαν διατυπώσει νωρίτερα την Παρασκευή σε κοινή τους δήλωση η τομέαρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Αμφότεροι είχαν κάνει λόγο για «άκρως ανησυχητική η έλλειψη επαφής του υπουργού Οικονομικών με την πραγματικότητα»

Η δήλωση των κυρίων Αχτσιόγλου και Τσακαλώτου ανάφερε τα εξής:

«Ειλικρινά, δεν ξέρουμε τι από τα δύο πρέπει να ανησυχήσει περισσότερο την ελληνική κοινωνία στη δήλωση που μόλις έκανε ο υπουργός Οικονομικών.

Το γεγονός ότι η κυβέρνηση επιμένει να χαρακτηρίζει αναιμική την ανάπτυξη 2% που επιτεύχθηκε την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, μετά, μάλιστα, από χρεοκοπία και μία μακρά περίοδο ύφεσης; Και τούτο παρά το γεγονός ότι από την ώρα που ανέλαβε και πάλι τα ηνία της χώρας η ΝΔ την έθεσε ξανά σε υφεσιακή τροχιά, πολύ πριν τον κορωνοϊό (στοιχεία δ΄ τριμήνου 2019 ΕΛΣΤΑΤ) και τη βύθισε για τα καλά στην ύφεση το 2020 (στοιχεία α΄ και β΄ τριμήνου 2020 ΕΛΣΤΑΤ), χωρίς να γνωρίζει κανείς μας πότε θα βγούμε απ’ αυτό το τούνελ.

Ή, κυρίως, το γεγονός ότι εν μέσω μιας απίστευτης πανδημικής και οικονομικής κρίσης, με εκατοντάδες χιλιάδες νέους ανέργους και λουκέτα στην αγορά, η κυβέρνηση, τελικά, όχι απλώς νίπτει τας χείρας της, αλλά ως να βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου, πανηγυρίζει για τις επιδόσεις της στην οικονομία;

Η δήλωση του υπουργού Οικονομικών στερείται κάθε επαφής με την πραγματικότητα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ