Πολιτική κόντρα κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ για την ιστοσελίδα του Μπογδάνου
Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση έχει προκαλέσει ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση το δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών», σύμφωνα με το οποίο ιστοσελίδα ιδιοκτησίας του βουλευτή της ΝΔ, Κωνσταντίνου Μπογδάνου, φέρεται να έχει χρηματοδοτηθεί από τα δημόσια ταμεία.
Ο ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε με δριμύτητα στην κυβέρνηση και τον «γαλάζιο» βουλευτή, σημειώνοντας πως «την ώρα που η πλειοψηφία των ΜΜΕ αγωνίζονται καθημερινά για την επιβίωσή τους, όπως αποκαλύπτει η Εφημερίδα των Συντακτών η ιστοσελίδα ιδιοκτησίας του βουλευτή της ΝΔ κ. Μπογδάνου, και εν συνέχεια της συζύγου του, απολαμβάνει χρηματοδότηση από τα δημόσια ταμεία».
«Για να μην είναι νομικά εκτεθειμένος ο κ. Μπογδάνος θα πρέπει να δημοσιοποιήσει το σύνολο των κρατικών χρηματοδοτήσεων και των διαφημίσεων από επιχειρήσεις δημοσίου συμφέροντος και οργανισμούς, που έχει λάβει η συγκεκριμένη ιστοσελίδα, καθώς και τον χρόνο που αυτές έγιναν, κατά το διάστημα της βουλευτικής θητείας του», προσέθεσε η Κουμουνδούρου.
Κατέληξε δε: «Περιμένουμε απαντήσεις από τον κ. Μπογδάνο. Για ακόμη μια φορά, η ΝΔ είναι τουλάχιστον πολιτικά και ηθικά εκτεθειμένη».
Η απάντηση της ΝΔ
Άμεση ήταν η αντίδραση του κυβερνώντος κόμματος, το οποίο σε ανακοίνωσή του κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για «λάσπη» κατά του Κωνσταντίνου Μπογδάνου.
«Ενώ καμία σκιά δεν υπάρχει στη λειτουργία της ιστοσελίδας meaculpa.gr, που ο βουλευτής ΝΔ Κ. Μπογδάνος διατηρεί από το 2017 και το 2019 μεταβίβασε στη συζυγό του, ενώ το meaculpa έμεινε έξω και από τις καμπάνιες για τον κορωνοϊό, ο ΣΥΡΙΖΑ εκτοξεύει λάσπη σπιλώνοντας προσωπικά τον κ. Μπογδάνο», ανέφερε η ΝΔ.
Και προσέθεσε: «Πρώτα νεολαίος του ΣΥΡΙΖΑ εύχεται ο βουλευτής Α’ Αθήνας ΝΔ να είχε δολοφονηθεί από την 17Ν, μετά τον απειλεί η ΑΥΓΗ ως κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ, τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ στοχοποιεί εκ νέου τον Κ. Μπογδάνο με ψέματα».
«Καθιστούμε τον ΣΥΡΙΖΑ υπεύθυνο για την ασφάλεια του Κ. Μπογδάνου, τον οποίο στηρίζει απόλυτα εφόσον κινηθεί νομικά κατά όποιου τον θέτει σε κίνδυνο ή του προξενεί προσωπική ή επαγγελματική βλάβη με συκοφαντικές ή άλλες μεθόδους», κατέληξε στην ανακοίνωσή της η ΝΔ.
Επιστήμονες ανακάλυψαν 5,5 εκατ. μέλισσες να ζουν κάτω από ένα νεκροταφείο στη Νέα Υόρκη
18:17
Παράταση της εκεχειρίας στο Ιράν κατά δύο εβδομάδες ζητεί το Πακιστάν
18:08
Πρεμιέρα στο Βατικανό κάνει το ντοκιμαντέρ του Μάρτιν Σκορσέζε για τον Πάπα Φραγκίσκο
18:01
Κρήτη: Διπλή τραγωδία στη Μεσαρά - Δύο νεκροί σε δυστυχήματα με τρακτέρ
17:53