ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: Aναπροσαρμογή συμβολαίων μόνον όπου προβλέπεται μονομερές δικαίωμα στις εταιρείες

Γεωργιάδης: Aναπροσαρμογή συμβολαίων μόνον όπου προβλέπεται μονομερές δικαίωμα στις εταιρείες
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/ ΙΝΤΙΜΕ

Νομοτεχνική βελτίωση με την οποία θα καθίσταται απολύτως σαφές ότι αναπροσαρμογή ασφαλίστρων θα γίνεται μόνον σε συμβόλαια που προβλέπουν το μονομερές αυτό δικαίωμα στις ασφαλιστικές εταιρίες, θα φέρει στη Βουλή ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Στη συζήτηση του πτωχευτικού κώδικα, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ έθιξε το θέμα, κάνοντας λόγο για διάταξη «σκάνδαλο» που ικανοποιεί απαιτήσεις μεγάλων ασφαλιστικών ομίλων σε βάρος χιλιάδων πολιτών, δίνοντας τους το δικαίωμα για επιβολή αυθαίρετων μονομερών αυξήσεων, ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε πως αφορά μόνον στα συμβόλαια στα οποία εταιρίες έχουν μονομερές δικαίωμα αναπροσαρμογής. Ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε μάλιστα, την απόσυρση της διάταξης.

«Βάζουμε κανόνες άσκησης αυτού του μονομερούς δικαιώματος, αν το θεωρείτε δώρο, είναι δικαίωμα σας, αλλά δεν κάνουμε κανένα δώρο, σκανδαλώδες ή όχι», ανέφερε απαντώντας στην κριτική της Έφης Αχτσιόγλου ο Άδωνις Γεωργιάδης, σχολιάζοντας πως η διάταξη είναι προς το συμφέρον των καταναλωτών, οι οποίοι θα γνωρίζουν ποιο είναι το ανώτατο όριο αναπροσαρμογής που μπορεί να επιβάλλει μια ασφαλιστική εταιρία. «Βάζουμε “ταβάνι” στις εταιρίες που δεν υπήρχε, γιατί είναι δώρο αυτό;», διερωτήθηκε και σημείωσε πως συμφώνησε και η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών γιατί είναι προς το συμφέρον τους να έχουν καθαρές σχέσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ