Στην Αλβανία ο Δένδιας την Τρίτη: Στο επίκεντρο διμερείς σχέσεις και Ανατολική Μεσόγειος
Ανανεώθηκε:
Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, μεταβαίνει την Τρίτη 20 Οκτωβρίου, στην Αλβανία, όπου θα συναντηθεί με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας.
Αρχικά, ο υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με τον ασκούντα χρέη υπουργού Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Αλβανίας, Γκεντ Τσεκάϊ.
Οι συζητήσεις, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, θα εστιασθούν σε ζητήματα διμερούς, ευρωπαϊκού και περιφερειακού ενδιαφέροντος, με έμφαση στην πορεία των ελληνοαλβανικών σχέσεων, στις εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και στην ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων.
Εν συνεχεία, ο υπουργός Εξωτερικών θα γίνει διαδοχικά δεκτός από τον πρωθυπουργό της Αλβανίας, Έντι Ράμα και τον Πρόεδρο της χώρας, Ιλίρ Μέτα.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, θα έχει επίσης συνομιλίες με τους προέδρους του Δημοκρατικού Κόμματος και του Κόμματος «Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», Λουλζίμ Μπάσα και Βαγγέλη Ντούλε, αντίστοιχα, καθώς και με Έλληνες επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην Αλβανία.
Τέλος, ο υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιο.
Πυρκαγιά στο Σπαθάρι της Εύβοιας - Σηκώθηκαν 11 εναέρια μέσα
16:54
Βενεζουέλα: Στις 54.000 οι αγνοούμενοι από τον διπλό σεισμό - Μάχη με τον χρόνο δίνουν οι διασώστες
16:40
Βοιωτία: 112 για ετοιμότητα και εκκένωση σε Άγιο Βασίλειο - Καλύτερη εικόνα από την Πέτρα
16:28
Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στην Καλαμιώνα Ρόδου
16:21