Στην Αλβανία ο Δένδιας για συναντήσεις με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία
Ανανεώθηκε:
Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, μεταβαίνει σήμερα Τρίτη 20 Οκτωβρίου, στην Αλβανία, όπου θα συναντηθεί με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας.
Αρχικά, ο υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με τον ασκούντα χρέη υπουργού Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Αλβανίας, Γκεντ Τσεκάϊ (Gent Cakaj).
Οι συζητήσεις, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, θα εστιασθούν σε ζητήματα διμερούς, ευρωπαϊκού και περιφερειακού ενδιαφέροντος, με έμφαση στην πορεία των ελληνοαλβανικών σχέσεων, στις εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και στην ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων.
Εν συνεχεία, ο υπουργός Εξωτερικών θα γίνει διαδοχικά δεκτός από τον πρωθυπουργό της Αλβανίας, Έντι Ράμα και τον Πρόεδρο της χώρας, Ιλίρ Μέτα.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, θα έχει επίσης συνομιλίες με τους προέδρους του Δημοκρατικού Κόμματος και του Κόμματος «Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», Λουλζίμ Μπάσα και Βαγγέλη Ντούλε, αντίστοιχα, καθώς και με Έλληνες επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην Αλβανία.
Τέλος, ο υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιο.
Υποδοχή με όλες τις τιμές επιφύλαξε στον Πούτιν ο Μόντι (vid)
22:24
Ποινή 18 μηνών στον οδηγό νταλίκας που πήγαινε ανάποδα στην Αθηνών - Θεσσαλονίκης
22:16
«Επίθεση στον αμερικανικό λαό»: Οργή Ρούμπιο για το πρόστιμο της Κομισιόν στο «Χ»
22:08
Κίμπερλι Γκίλφοϊλ στο δείπνο για τα 50 χρόνια του ΣΕΒΕ - Είναι ζωτική η σημασία της Βόρειας Ελλάδας
22:00