ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τρίτο κρούσμα κορωνοϊού στη Βουλή

Τρίτο κρούσμα κορωνοϊού στη Βουλή
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/ ΙΝΤΙΜΕ

Αυστηροποιούνται τα μέτρα προστασίας στη Βουλή μετά το νέο, τρίτο, επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού.

Ο υπάλληλος που νόσησε εργάζεται, όπως και τα δύο κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν μέσα στο σαββατοκύριακο, σε υπηρεσία εκτός του κεντρικού κτιρίου και συγκεκριμένα στο Μέγαρο Αρβανίτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι είκοσι συνάδελφοί του υπαλλήλου που εργάζονται στην ίδια υπηρεσία έχουν τεθεί σε καραντίνα, ενώ από νωρίς το πρωί η υγειονομική υπηρεσία της Βουλής ενημερώνει όσους θεωρείται ότι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες να μην προσέρχονται στην εργασία τους.

Μετά και την εξέλιξη αυτή, με εντολή του Γενικού Γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη, θα ισχύσουν από αύριο 21/10/2020 τα παρακάτω μέτρα:

· Υποχρεωτική χρήση μάσκας.
· Τήρηση των αποστάσεων και καλός αερισμός των χώρων.
· Κυλιόμενο ωράριο υποχρεωτικά σε όλες τις υπηρεσίες.
· Υποχρεωτική η τηλεργασία στο 40% των υπαλλήλων, που έρχονται για εργασία.
· Με ευθύνη όλων των προϊσταμένων όσοι συνάδελφοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες δεν θα προσέλθουν στην υπηρεσία, όσοι μπορούν να συμμετέχουν στην τηλεργασία.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Βουλής:

- Χθες αργά ο βράδυ διαπιστώθηκε νέο (τρίτο συνολικά) κρούσμα σε υπάλληλο της ΒτΕ, ο οποίος εργάζεται σε υπηρεσία που στεγάζεται σε περιφερικό κτήριο. Η Ειδική Υπηρεσία Υγειονομικής Κάλυψης ενημερώθηκε άμεσα και προχώρησε σε ιχνηλάτηση των επαφών εντός της ΒτΕ, οι οποίες και έχουν ήδη προωθηθεί για περεταίρω εργαστηριακό έλεγχο με μοριακή εξέταση (PCR) και εν συνεχεία θα ακολουθήσουν τα πρωτόκολλα καραντίνας όπως ορίζονται από τον ΕΟΔΥ για το επίπεδο σοβαρότητας της κάθε επαφής ξεχωριστά.

- Επειδή πρόκειται για το δεύτερο κρούσμα εντός της ίδιας υπηρεσίας κρίθηκε σκόπιμο να διακοπεί προσωρινά η λειτουργία αυτής και να ελεγχθούν για το νέο κορονοϊό όλοι οι υπάλληλοι που υπηρετούν σε αυτήν.

- Ήδη, από χθες τη νύχτα απεστάλησαν από την Διοίκηση μέσω της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού και Επιμόρφωσης οδηγίες για αυστηροποίηση των ήδη εφαρμοζόμενων εντός της Βουλή μέτρων. Εντός της ημέρας θα πραγματοποιηθεί απολύμανση στους χώρους της υπηρεσίας του κρούσματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ