ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Oruc Reis: Μια «ανάσα» ο ελληνικός Στόλος από το τουρκικό ερευνητικό

Oruc Reis: Μια «ανάσα» ο ελληνικός Στόλος από το τουρκικό ερευνητικό
Πολεμικό Ναυτικό

Επιμένουν στην επιθετική τακτική οι Τούρκοι, καθώς το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis αναμένεται να μεταφερθεί νότια της Ρόδου και Κρήτης με Navtex, κλιμακώνοντας ακόμα περισσότερο την ένταση.

Σημειώνεται πως η φιλοκυβερνητική εφημερίδα της Τουρκίας, Yeni Safak είχε προαναγγείλει την παραμονή του τουρκικού ερευνητικού στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

«Το Oruc Reis συνεχίζει τις έρευνες, κατευθυνόμενο ανατολικά της Κρήτης και της Ρόδου», αναφέρεται σε δημοσίευμα της Yeni Safak.

«Το πλοίο πλέει στην Ανατολική Μεσόγειο εδώ και 10 ημέρες. Αναμένεται ότι η περίοδος Navtex, η οποία λήγει από αύριο, θα παραταθεί και οι ερευνητικές δραστηριότητες σε αυτήν την περιοχή θα συνεχιστούν», αναφέρει το δημοσίευμα, στο οποίο τονίζεται ότι το Oruc Reis έχει πραγματοποιήσει έρευνες στην περιοχή.

«Το Oruc Reis, που έχει σαρώσει μια περιοχή περίπου 4 χιλιομέτρων σε όλες τις δραστηριότητές του στην περιοχή, σχεδιάζει να λάβει σεισμικά δεδομένα σε μια περιοχή 15 χιλιομέτρων στο τέλος του έργου», σημειώνεται - εξάλλου - στο ίδιο δημοσίευμα.

Φωτογραφία - ντοκουμέντο: Υπό στενή παρακολούθηση το Oruc Reis

Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις παραμένουν σε πλήρη επιφυλακή, με τα πολεμικά μας πλοία να βρίσκονται στην περιοχή.

Ιδιαίτερης σημασίας είναι και το φωτογραφικό ντοκουμέντο που παρουσίασε η ΕΡΤ και δείχνει ελληνική φρεγάτα να παρακολουθεί σε απόσταση αναπνοής το τουρκικό ερευνητικό Oruc Reis.

Πηγή: ΕΡΤ / Screen Grab

Την ίδια στιγμή, τα πολεμικά μας αεροσκάφη είναι σε ύψιστη ετοιμότητα στις μοίρες τους, ενώ οι σχηματισμοί του Στρατού Ξηράς έχουν θέσει σε πλήρη επιφυλακή τις μονάδες τους, παραμένοντας σε άμεση ετοιμότητα αναλόγως.

Την ίδια ώρα με ψυχραιμία και ύψιστη επιχειρησιακή ετοιμότητα, τα στελέχη των τριών Κλάδων είναι έτοιμα να εκτελέσουν οποιαδήποτε εντολή αντίδρασης δοθεί από την Αθήνα.

Η ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού έχει δώσει εντολή στα πληρώματα των μονάδων επιφανείας να είναι ιδιαιτέρως προσεχτικές καθώς, οι Τούρκοι ενδέχεται να επιχειρήσουν κάποια προβοκατόρικη ενέργεια, με στόχο να πάρουν εκδίκηση για το πλήγμα στην τουρκική ναυαρχίδα «Kemal Reis» από την φρεγάτα «Λήμνος».

Σύμφωνα με ασφαλείς στρατιωτικές πηγές, οι εντολές από στρατιωτική και πολιτική ηγεσία είναι ξεκάθαρες: «Ψυχραιμία».

Άλλωστε όπως εκτιμούν οι αναλυτές ένας από τους βασικούς στόχους του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι να προκαλέσει τέτοια πίεση στην περιοχή, ώστε οι Έλληνες να κάνουν την πρώτη κίνηση.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

NEWSLETTER

ΔΗΜΟΦΙΛΗ