ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέτσας: Μνημείο fake news η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για ΕΡΤ και ΑΠΕ

Πέτσας: Μνημείο fake news η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για ΕΡΤ και ΑΠΕ
ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ/ INTIME

Απάντηση στην δήλωση των τομεαρχών του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Ο κ. Πέτσας έκανε λόγο για «μνημείο fake news». Και εξήγησε:

«Καταρχάς, το Συμβούλιο της Επικρατείας δεν θέτει ζήτημα για «την κατά το Σύνταγμα και τον νόμο άσκηση κρατικής εποπτείας στην ΕΡΤ και το ΑΠΕ-ΜΠΕ», αλλά – αντιθέτως - διατηρεί αυτούσια την διατύπωση όπως προτάθηκε στο σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος.

»Ειδικότερα, το Ε’ τμήμα του ΣτΕ με την υπ’ αριθμ. 174/2020 γνωμοδότησή του, κατά την επεξεργασία σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος για τις αρμοδιότητες της Προεδρίας της Κυβέρνησης (ΠτΚ), δεν έκρινε «αντισυνταγματική την εποπτεία της ΕΡΤ και του ΑΠΕ-ΜΠΕ από την Προεδρεία της Κυβέρνησης που υπάγεται ευθέως στον Πρωθυπουργό», όπως ψευδώς (και ανορθόγραφα) γράφουν στην ανακοίνωσή τους οι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ. Στην εν λόγω γνωμοδότησή του, το ΣτΕ προτείνει νομοτεχνική αναδιατύπωση του σημείου όπου περιγράφονται οι επιχειρησιακοί στόχοι της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης.

»Μάλιστα το ΣτΕ ζητά επαναδιατύπωση στο παρακάτω σημείο που ισχύει σήμερα και θέσπισε ο ΣΥΡΙΖΑ (άρθρο 27 παρ. 1γ του ΠΔ 82/2017). «Οι επιχειρησιακοί στόχοι της Διεύθυνσης Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης αφορούν: …..γ) στην κατά το Σύνταγμα και τους νόμους άσκηση της κρατικής εποπτείας στα μέσα μαζικής ενημέρωσης καθώς και στη δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση». Πόσο υποκριτικό και συνάμα φαιδρό να καταγγέλλουν τον εαυτό τους!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ