ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός: Έκτακτη τηλεδιάσκεψη των «27» για την πανδημία

Κορωνοϊός: Έκτακτη τηλεδιάσκεψη των «27» για την πανδημία
Kenzo Tribouillard, Pool via AP

Έκτακτη τηλεδιάσκεψη κορυφής συγκάλεσε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου την επόμενη εβδομάδα με θέμα τον κορωνοϊό, σύμφωνα με πηγές της ΕΕ.

Ο Σαρλ Μισέλ και οι ηγέτες των 27 κρατών-μελών θα συζητήσουν τον τρόπο που θα κινηθούν από τη στιγμή που η κατάσταση με τον COVID δεν εμφανίζει βελτίωση.

Ευρωπαϊκές πηγές είχαν αναφέρει ότι τους τρεις τελευταίους μήνες παρουσιάζεται συνεχής επιδείνωση.

Η τηλεδιάσκεψη, όπως έγινε γνωστό, θα πραγματοποιηθεί στις 29 Οκτωβρίου.

Ο πρώτος αυτός κύκλος των «27» που θα ξεκινήσει αργά το απόγευμα, θα γίνει μία ημέρα μετά τις ανακοινώσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με νέους μηχανισμούς αντιμετώπισης του COVID.

Σημειώνεται τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ευρώπη έχουν αυξηθεί δραματικά, με κυβερνήσεις ήδη να λαμβάνουν ραγδαία μέτρα, όπως η Γαλλία που επέβαλε απαγόρευση κυκλογοφορίας τις βραδινές ώρες.

Αντίστοιχα, τo τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Ιταλία καταγράφηκε αύξηση ρεκόρ στον αριθμό των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού: καταγράφηκαν 15.199 περιστατικά, ενώ 127 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους.

Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν πάνω από 177.000 διαγνωστικά τεστ, σε όλη την χώρα.

Από την αρχή της πανδημίας, στην Ιταλία έχασαν την ζωή τους 36.832 άνθρωποι. Στις μονάδες εντατικής θεραπείας νοσηλεύονται 926 ασθενείς (56 περισσότεροι από χθες), ενώ 9.056 έχουν εισαχθεί στους θαλάμους των νοσοκομείων. Εξ αυτών, για 603 αποφασίσθηκε η νοσηλεία, τις τελευταίες είκοσι τέσσερις ώρες.

Εντυπωσιακή είναι η αύξηση των κρουσμάτων στην Λομβαρδία, η οποία άγγιξε τα 4.125 περιστατικά μέσα σε μια ημέρα. Στην Καμπανία, με πρωτεύουσα την Νάπολη είναι 1.760 , 1.219 στην περιφέρεια Λάτιο, με κύρια πόλη την Ρώμη, και 1.083 νέα κρούσματα καταγράφηκαν στο Βένετο.

Παράλληλα, η Ισπανία έγινε η πρώτη χώρα της δυτικής Ευρώπης που καταγράφει περισσότερα από ένα εκατομμύριο κρούσματα, από την έναρξη της πανδημίας, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγειάς της χώρας σήμερα, αφού προστέθηκαν στο σύνολο 16.973 νέες μολύνσεις, σε σύγκριση με την προηγούμενη ημέρα.

Το σύνολο των κρουσμάτων ανέρχεται πλέον σε 1.005.295, ενώ ο αριθμός των θανάτων αυξήθηκε κατά 156, στους 34.366.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ