ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαρθολομαίος: Θερμή υποδοχή στη Ρώμη - Αναγορεύθηκε επίτιμος διδάκτορας

Βαρθολομαίος: Θερμή υποδοχή στη Ρώμη - Αναγορεύθηκε επίτιμος διδάκτορας
Gregorio Borgia / ASSOCIATED PRESS

Επίτιμο διδάκτορα Φιλοσοφίας αναγόρευσε τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο το Ποντιφικό Πανεπιστήμιο Antonianum της Ρώμης.

Ο κ.κ. Βαρθολομαίος βρίσκεται στη Ρώμη στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποιεί στο Βατικανό, όπου συναντήθηκε με τον Πάπα Φραγκίσκο.

Στην εκκλησία Σάντα Μαρία Ιν Άρα Τσέλι και στην πλατεία του Καπιτωλίου οι δύο προκαθήμενοι του χριστιανικού κόσμου προσευχήθηκαν υπέρ της ειρήνης και αδελφοσύνης.

Συναντήθηκαν επίσης μαζί με άλλους θρησκευτικούς ηγέτες και τον Ιταλό πρόεδρο της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα.

Στη Ρώμη, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος μίλησε στη Διεθνή Συνάντηση με θέμα «Κανένας δεν σώζεται μόνος του - Αδελφοσύνη και Ειρήνη», που οργανώνει η Κοινότητα του Αγίου Αιγιδίου.

Στην ομιλία του, ο Οικουμενικός Πατριάρχης ανέφερε ότι «για να οικοδομηθεί η αδελφοσύνη που οδηγεί στην ειρήνη και στην δικαιοσύνη, στον σεβασμό και στην κατανόηση, για να αισθανθούμε μέλη μιας οικογένειας όπως ακριβώς στην οικογενειακή εστία, πρέπει να αρχίσουμε από την φροντίδα του κοινού μας οίκου, στον οποίο βρισκόμαστε όλοι μας, ως τέκνα αυτής της ανθρωπότητας και κάθε πράγματος που δημιούργησε ο Θεός».

«Ο Βαρθολομαίος δραστηριοποιείται εδώ και καιρό υπέρ της προστασίας του πλανήτη, τόσο που στην εγκύκλιό του "Laudato si", o Πάπας Φραγκίσκος τον χαρακτήρισε πηγή έμπνευσής του», τονίζουν τα ιταλικά ειδησεογραφικά πρακτορεία, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Η ομόφωνή μας επίκληση ας διώξει το σκότος του κακού, της τρομοκρατίας και της βίας και η εποχή αυτή -τραυματισμένη από την πανδημία- ας μας ωθήσει να αναζητήσουμε, μαζί, ίαση από κάθε κακό» τόνισε, τέλος, ο Οικουμενικός Πατριάρχης στο μήνυμα που θέλησε να στείλει από την Αιώνια Πόλη.

Κατά την επίσκεψή του στην Ρώμη, ο Οικουμενικός Πατριάρχης συνοδεύεται από τους. Μητροπολίτη Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, Επίσκοπο Αραβισσού κ. Κασσιανό και Πατριαρχικό Διάκονο Ιάκωβο.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα επιστρέψει στο Φανάρι την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ