ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόταση μομφής: Το ΚΚΕ καταψηφίζει και Σταϊκούρα και ΣΥΡΙΖΑ

Πρόταση μομφής: Το ΚΚΕ καταψηφίζει και Σταϊκούρα και ΣΥΡΙΖΑ
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/ ΙΝΤΙΜΕ

Για τη στάση που θα τηρήσει το ΚΚΕ έναντι της πρότασης μομφής του Αλέξη Τσίπρα κατά του Χρήστου Σταϊκούρα προϊδέασε με δήλωσή του ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Συγκεκριμένα, ο Δ. Κουτσούμπας δήλωσε: «Το ΚΚΕ καταψηφίζει στο πρόσωπο του υπ. Οικονομικών, συνολικά την πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, όπως επίσης καταψηφίζει και εκείνα τα κόμματα, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, που προσχεδίασαν το έγκλημα, σε βάρος της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, το οποίο ολοκληρώνει σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ με τον Πτωχευτικό Κώδικα.»

Πρόταση μομφής κατά του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα για τον πτωχευτικό κώδικα, κατέθεσε στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας.

«Ανακοινώνω λοιπόν στο σώμα, ότι με βάση το άρθρο 142 του Κανονισμού της Βουλής καταθέτουμε πρόταση μομφής εναντίον του υπουργού που εισηγείται αυτόν το νόμο έκτρωμα», είπε και πρόσθεσε:

«Τον νόμο της πτώχευσης, της χρεοκοπίας ακόμη και φυσικών προσώπων και νοικοκυριών. Τον νόμο της άμεσης ρευστοποίησης της περιουσίας τους. Τον νόμο που μετά από οκτώ χρόνια προστασίας εντός των μνημονίων, έρχεται να άρει της προστασία της πρώτης κατοικίας και μάλιστα εν μέσω πανδημίας. Δεν θα σας αφήσουμε να κατεδαφίζετε τη προστασία της πρώτης κατοικίας και να πτωχεύετε τους Έλληνες στα μουλωχτά. Σαν τους κλέφτες».

Ο κ. Τσίπρας αιφνιδιάζοντας με την κίνηση αυτή κατάθεσης πρότασης μομφής, ζήτησε να έρθει ο κύριος Μητσοτάκης που κρύβεται -όπως είπε- στη Βουλή.

«Να έρθει και να μας εξηγήσει κύριε υπουργέ, γιατί σας υπερασπίζεται και ποια είναι τα συμφέροντα και οι λόγοι εκείνοι που επιβάλουν εν μέσω πανδημίας να νομοθετείτε την άρση της προστασίας της πρώτης κατοικίας και τη ρευστοποίηση της περιουσίας των αδύναμων συμπολιτών μας», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Σταϊκούρας: Αιδώς Αργείοι, θέλει πολύ θράσος

Στον Αλέξη Τσίπρα απάντησε ο υπουργός Οικονομικών, σχολιάζοντας ότι δεν περίμενε κάτι διαφορετικό από την τοποθέτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. "Μας έχει συνηθίσει σε τέτοια εκφορά του λόγου αλλά είπε βαριές λέξεις που δεν τιμούν τους δημόσιους λειτουργούς», απάντησε αρχικά ο κ. Σταϊκούρας και πρόσθεσε: «Του υπενθυμίζω αιδώς Αργείοι θέλει πολύ θράσος να τοποθετείται κανείς στην αίθουσα αυτή με τον τρόπο αυτό", είπε ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Γιώργος Γεραπετρίτης: Ξεκινάμε αμέσως αύριο

Σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα ότι χρησιμοποίησε ένα όπλο που διαθέτει εν μέσω πανδημίας, λίγο πριν το διάγγελμα του πρωθυπουργού κι ενώ κλιμακώνει τις προκλήσεις η Τουρκία, εξαπέλυσε ο Γιώργος Γεραπετρίτης, ανακοινώνοντας ότι η 3ήμερη συζήτηση θα ξεκινήσει αύριο Παρασκευή.

"Η πρόταση μομφής που μπορεί στη σωστή δόση να καταστεί φάρμακο για πολιτεία, όταν όμως καθίσταται καταχρηστικά γίνεται φαρμάκι! Η Αξιωματική Αντιπολίτευση που επί μακρό χρόνο δεν είχε τίποτα να πει για το νομοσχέδιο θέτοντας τα ζητήματα τις τελευταίες μέρες, σήμερα, που ο πρωθυπουργός σε διάγγελμά του θα ανακοινώσει τα μέτρα για την πανδημία, την ώρα ακριβώς που βρίσκεται σε εξέλιξη το ζήτημα των σχέσεων με την Τουρκία επέλεξε η αξιωματική αντιπολίτευση να χρησιμοποιήσει το όπλο αυτό", είπε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης και πρόσθεσε: "Ο λόγος, για τον οποίο δεν ακούγεστε στην κοινωνία δεν είναι το εμπάργκο των ΜΜΕ που θεωρείτε σε ένα πλαίσιο κυνηγιού μαγισσών, αλλά ότι δεν έχετε κοινωνική ευθύνη να σταθμίζετε τις καταστάσεις με τρόπο ωφέλιμο στη πατρίδα", είπε και με αρκετή δόση ειρωνείας πρόσθεσε: "Επειδή η κυβέρνηση είναι διαθέσιμη στο κοινοβούλιο και επειδή διακοπές εμείς δεν κάνουμε, ούτε κάναμε! Ξέρω πόσο πολύτιμο είναι το Σαββατοκύριακό σας! η κυβέρνηση επιλέγει στο πλαίσιο του άρθρου 84 του Συντάγματος να δώσει απαντήσεις αμέσως από αύριο! Εκεί δεν θα υπάρχουν άλλες υπεκφυγές"..

ΔΗΜΟΦΙΛΗ