ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: Πανελλήνιες και ψυχομετρικά τεστ για προσλήψεις στο Δημόσιο

Θεοδωρικάκος: Πανελλήνιες και ψυχομετρικά τεστ για προσλήψεις στο Δημόσιο
INTIME/ ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Για τις αλλαγές που έρχονται στο ΑΣΕΠ, περισσότερα από 25 χρόνια από την ίδρυσή του και σχεδόν 20 έτη από τη συνταγματική του κατοχύρωση, μίλησε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

Όπως τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Πρώτου Θέματος, στόχος είναι να διασφαλιστεί, πέραν από την αντικειμενικότητα και το αδιάβλητο των προσλήψεων και η καταλληλότητα των υπαλλήλων. «Να μπαίνει ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση» ανέφερε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, ανακοίνωσε πως η διαδικασία θα περιλαμβάνει Πανελλήνιες γραπτές εξετάσεις και ψυχομετρικά τεστ για την προσωπικότητα και τις ικανότητες των υποψηφίων.

Αναφερόμενος στα επόμενα βήματα μεταρρύθμισης του κράτους, ο κ. Θεοδωρικάκος σημείωσε ότι μετά το ΑΣΕΠ θα νομοθετηθεί η μεταφορά αρμοδιοτήτων και πόρων από την κεντρική διοίκηση στην αυτοδιοίκηση.

Στο πλαίσιο αυτό, το υπουργείο Εσωτερικών θα θεσμοθετήσει νέο εκλογικό σύστημα για τις τοπικές και περιφερειακές εκλογές, αντικαθιστώντας την απλή αναλογική.

Τέλος, ο υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε πως τον ερχόμενο μήνα θα ανοίξει και η πλατφόρμα για τις εγγραφές των Ελλήνων του εξωτεριικού, ώστε να μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα από τους τόπους διαμονής τους.


«Γκάζι» στις μεταρρυθμίσεις

Η επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων και του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» αποτελούν τις βασικές προτεραιότητες του υπουργού Εσωτερικών σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό. Στο πλαίσιο αυτό, μεταφέρθηκαν στον υφυπουργό Εσωτερικών, Θόδωρο Λιβάνιο, μια σειρά από διοικητικές αρμοδιότητες, ώστε ο κ. Θεοδωρικάκος να «τρέξει» τις αλλαγές στο κράτος και την αυτοδιοίκηση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ