ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Καλό κλίμα για τη μομφή –Διαψεύδουν Τσακαλώτος και Αχτσιόγλου ότι διαφώνησαν

ΣΥΡΙΖΑ: Καλό κλίμα για τη μομφή –Διαψεύδουν Τσακαλώτος και Αχτσιόγλου ότι διαφώνησαν
Γιώργος Ζάχος / ΙΝΤΙΜΕ

Θετικά αποτιμούν στον ΣΥΡΙΖΑ την πορεία μέχρι τώρα της πρότασης μομφής στον Χρήστο Σταϊκούρα.

Το επιτελείο της Κουμουνδούρου εκτιμά ότι:

ΣΥΡΙΖΑ «έφτιαξε ατζέντα» για πρώτη φορά μετά από καιρό.

-Αναδείχτηκε το ζήτημα του νέου Πτωχευτικού Κώδικα, το οποίο, κατά τον ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση επιχείρησε να περάσει εν κρυπτώ και παραβύστω.

-Ο πρωθυπουργός αναλαμβάνει προσωπικά την ευθύνη του νέου Πτωχευτικού Κώδικα και της άρσης της προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Η εκτίμηση ότι «μετά από καιρό κάναμε μια καλή αντιπολιτευτική κίνηση» υιοθετείται από στελέχη όλων των τάσεων

Το δημοσίευμα και διάψευση

Ωστόσο, η αξιωματική αντιπολίτευση πάλι υπέπεσε στο «αμάρτημα» της… εσωστρέφειας. Δημοσίευμα της Καθημερινής ανέφερε ότι στη σύσκεψη όπου αποφασίστηκε η πρόταση δυσπιστίας, «ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και η Έφη Αχτσιόγλου εμφανίστηκαν σκεπτικοί, όχι τόσο ως προς την ουσία της κίνησης, αλλά ως προς την επιλογή του timing».

Είναι προφανές ότι αντίρρηση από τους καθ’ ύλη αρμοδίους σε μια κορυφαία κίνηση του κόμματα, δημιουργεί μείζον πολιτικό ζήτημα. Επίσης, πέρα από αυτό καθαυτή θέμα, δημιουργείται ζήτημα και από την ίδια τη σκοπιμότητα.

Ευκλείδης Τσακαλώτος και Έφη Αχτσιόγλου με κοινή δήλωσή τους διέψευσαν το δημοσίευμα. Στη δήλωσή τους ανέφεραν:

«Αντιλαμβανόμαστε το άγχος της "Καθημερινής" να υποβαθμίσει την πρόταση μομφής ενάντια στις ανεξέλεγκτες πτωχεύσεις και την καθολική και οριζόντια άρση προστασίας της πρώτης κατοικίας, επειδή φέρνει σε δύσκολη θέση τον κ. Μητσοτάκη. Εξαιτίας αυτού του άγχους, όμως, δεν μπορεί να καταφεύγει σε παντελώς ανυπόστατα δημοσιεύματα.»

Προσέθεσαν επίσης ότι:

«Καμία απόσταση και κανένας αστερίσκος δεν υπάρχει στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία -όσο "δημιουργική" και αν είναι η φαντασία των υπευθύνων για το σημερινό δημοσίευμα της "Καθημερινής"-, μόνο απόλυτη συμφωνία για την ανάγκη να μπει φραγμός στην εκποίηση της περιουσίας των πολιτών για χάρη των τραπεζών. Αυτή την ανάγκη υπηρετεί και η πρόταση μομφής στον υπουργό Οικονομικών.

Αν η "Καθημερινή" είχε ασχοληθεί με το περιεχόμενο του πτωχευτικού, ίσως ήταν πιο σοβαρή και δεν προχωρούσε σε δημοσιεύματα που την εκθέτουν, μόνο και μόνο για να στηρίξει την κυβερνητική προπαγάνδα.»

Πάντως, η εφημερίδα επιμένει στο ρεπορτάζ της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ