ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεροβασίλη: «Κοινωνικό ολοκαύτωμα» ο πτωχευτικός κώδικας

Γεροβασίλη: «Κοινωνικό ολοκαύτωμα» ο πτωχευτικός κώδικας
ΙΝΤΙΜΕ

«Κοινωνικό ολοκαύτωμα» χαρακτήρισε τον πτωχευτικό κώδικα για τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε πρόταση δυσπιστίας κατά του Χρήστου Σταϊκούρα η Όλγα Γεροβασίλη.

«Εν μέσω πανδημίας, ζητάτε από τους πολίτες λόγω κορωνοϊού "να μείνουν μέσα", "να μείνουν ασφαλείς", όπως λέει η χρυσοπληρωμένη καμπάνια σας, μην τυχόν και βγουν στο δρόμο ενώ τους πετάτε εσείς στο δρόμο. Καταργείτε κάθε προστασία και θεσπίζετε για πρώτη φορά την πτώχευση των πολιτών, των μισθωτών και των συνταξιούχων.

Την υφαρπαγή περιουσιών, τη ρευστοποίηση της α’ κατοικίας και τη βίαιη φτωχοποίηση», είπε η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ομιλία άσκησε σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο δεύτερο κύμα της πανδημίας, λέγοντας πως έχοντας χάσει κάθε έλεγχο δείχνει με το δάχτυλο την κοινωνία.

«Το επιτελικό κράτος σας έχει μια μοναδική ικανότητα: όταν αναλαμβάνει πρωτοβουλία για κάτι να το μετατρέπει σε κρίση! Από την πανδημία, τα εθνικά θέματα έως και την αδυναμία σύλληψης του κατάδικου Παππά. Παρ’ όλα αυτά, νομοθετείτε χωρίς Μνημόνια, ό, τι αποφεύχθηκε στα σκληρά χρόνια των Μνημονίων», είπε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ