Στην Αθήνα τη Δευτέρα ο Σεργκέι Λαβρόφ - Επαφές με Μητσοτάκη, Δένδια, Τσίπρα
Ανανεώθηκε:
Την Αθήνα θα επισκεφτεί αύριο, Δευτέρα, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ.
Ο επικεφαλής του υπουργείου Εξωτερικών θα έχει συνομιλίες με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, θα γίνει δεκτός από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.
Η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Σεργκέι Λαβρόφ, θα πραγματοποιηθεί στις 17:00 στο Μέγαρο Μαξίμου.
Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα κατά την διάρκεια των επαφών με την ελληνική ηγεσία, «προβλέπεται να συζητηθούν οι τρόποι ενεργοποίησης του πολιτικού διαλόγου, η εμβάθυνση της διμερούς οικονομικής συνεργασίας, η ανάπτυξη των πολιτιστικό-ανθρωπιστικών σχέσεων».
«Επίσης προβλέπεται να υπάρξει ανταλλαγή απόψεων σε διεθνή και περιφερειακά θέματα, συμπεριλαμβανομένης της κατάστασης στην Ανατολική Μεσόγειο και στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής, στα Βαλκάνια και στον Καύκασο», συνέχισε η Ζαχάροβα.
Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, δήλωσε επίσης ότι προγραμματίζεται η υπογραφή μνημονίου για την διοργάνωση Έτους Ιστορίας Ρωσία-Ελλάδα το 2021.
Δίκη Τεμπών: Δύο νέα αιτήματα για αναβάθμιση των κατηγοριών
12:03
Πηγές υπ. Προστασίας του Πολίτη για Αβραμόπουλο: Εντός 24 ωρών το ένταλμα στον αρμόδιο εισαγγελέα
12:00
Πανελλήνιες 2026: Αυτές είναι οι απαντήσεις στο ειδικό μάθημα των Ιταλικών
11:56
Ο Τραμπ πιέζει ώστε να μειωθεί η τιμή των καυσίμων
11:55