ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόταση μομφής - Κουτσούμπας: Στρατηγική σύμπλευση ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

Πρόταση μομφής - Κουτσούμπας: Στρατηγική σύμπλευση ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ
INTIME/ ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Διμέτωπη επίθεση σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Δημήτρης Κουτσούμπας, κάνοντας λόγο για στρατηγική σύμπλευση των δύο κομμάτων.

Στη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ χαρακτήρισε υποκριτική τη στάση τους.

«Είστε βαθιά γελασμένοι κι εσείς και της ΝΔ αν νομίζετε ότι με μια βολική αντιπαράθεσή σας θα καταφέρετε να θολώσετε νερά και τις ευθύνες σας για το έγκλημα που κάνετε», είπε και σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σχεδίασε το έγκλημα και η ΝΔ το ολοκλήρωσε με τον πτωχευτικό κώδικα που θέλει να το περάσει ως δεύτερη ευκαιρία, ενώ πρόκειται για αίσχος.

«Ξεχάσατε κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και τα ΜΑΤ; Σήμερα η ΝΔ το τερματίζει», είπε.

Αναφερόμενος στα εθνικά θέματα ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προετοιμάζει το έδαφος για συμβιβασμό, ενώ σε ότι αφορά στην κόντρα κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ για την επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια, χαρακτήρισε καιροσκοπική την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Ο ένας χαρακτηρίζει εθνικισμό την άσκηση δικαιώματος, αφού η απαράδεκτη κυβερνητική θέση για τα 6 ναυτικά μίλια αφήνει περιθώρια και δίνει άλλοθι για το Oruc Reis, ενώ η καιροσκοπική θέση του ΣΥΡΙΖΑ τροφοδοτεί την κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή.

«Η επέκταση στα 12 ναυτικά μίλια είναι δικαίωμα κάθε χώρας και ισχύει και για τη χώρα μας», είπε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ