ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός – Μητσοτάκης: Στόχος μας να αποφύγουμε ένα συνολικό lockdown

Κορωνοϊός – Μητσοτάκης: Στόχος μας να αποφύγουμε ένα συνολικό lockdown
INTIME/ ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Στο β’ κύμα της πανδημίας αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής, στο πλαίσιο της συζήτησης για την πρόταση δυσπιστίας κατά του Χρήστου Σταϊκούρα για τον πτωχευτικό κώδικα.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα τα πηγαίνει πολύ καλύτερα από πολλές ευρωπαϊκές χώρες και επικαλέστηκε σειρά στοιχείων, μεταξύ αυτών, τον αριθμό των τεστ σε σχέση με τον πληθυσμό.

Στο σημείο αυτό παρουσίασε χάρτες με τα συγκριτικά στοιχεία για την πανδημία:

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι στόχος της χώρας είναι να αποφύγουμε ένα συνολικό lockdown γιατί θα έχει δραματικές επιπτώσεις στην Οικονομία. Κάλεσε όλους να τηρήσουν απολύτως τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν και ζήτησε να εξαντληθεί η αυστηρότητα στους ελέγχους σε καταστήματα που προσφέρουν επικίνδυνη διασκέδαση κατά παράβαση των μέτρων.

Μίλησε, δε, για ελπίδα που αχνοφαίνεται, μέσω των εμβολίων που θα είναι σύντομα έτοιμα και στα οποία θα έχει πρόσβαση η χώρα.

Αναφερόμενος, δε, στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, ο πρωθυπουργός επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι άφησε πίσω του το μικρότερο αριθμό κλινών ΜΕΘ σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Αναφερόμενος στα δεδομένα της Οικονομίας, ανέφερε ότι η κυβέρνηση επιστράτευσε πρωτοφανή εργαλεία για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας, καθώς «ποτέ δεν κρύψαμε ότι είμαστε μπροστά σε μια μεγάλη κρίση».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ