ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΞ: Ακατανόητο το παραλήρημα του Σλοβάκου πρωθυπουργού

ΥΠΕΞ: Ακατανόητο το παραλήρημα του Σλοβάκου πρωθυπουργού
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Για παραλήρημα το οποίο αδυνατεί να παρακολουθήσει και να κατανοήσει, κάνει λόγο το υπουργείο Εξωτερικών σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Σλοβάκου πρωθυπουργού, Ρόμπερτ Φίτσο, σε ό,τι αφορά στο προσφυγικό.

«Είναι προφανές ότι ο Σλοβάκος πρωθυπουργός, ελάχιστες ημέρες πριν από τις εκλογές στη χώρα του, θέλει να χρηματοδοτήσει την προεκλογική του εκστρατεία με χολή και ανθρώπινο δράμα.

Αδυνατούμε να παρακολουθήσουμε το παραλήρημά του και να κατανοήσουμε πώς φιλοδοξεί, εφόσον επανεκλεγεί, να ασκήσει τα καθήκοντά του ως πρωθυπουργός μιας χώρας που θα αναλάβει προσεχώς την προεδρία του Συμβουλίου Υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης», αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Ο Φίτσο δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε σε εφημερίδα της πατρίδας του ότι «έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που είναι πιθανόν η Ελλάδα να πρέπει να θυσιαστεί για το καλό της Ε.Ε».

Αναφερόμενος μάλιστα στον Έλληνα πρωθυπουργό, ο Φίτσο τόνισε:

«Τσίπρα, θα υπάρχει μόνο ένα hotspot και θα λέγεται Ελλάδα. Και θα είναι δική σου ευθύνη γιατί δεν έκανες τίποτα για να προστατεύσεις τα ελληνοτουρκικά σύνορα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ