ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών: Με συγκεκριμένες προτάσεις ο Μητσοτάκης

Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών: Με συγκεκριμένες προτάσεις ο Μητσοτάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης (φωτογραφία αρχείου) eurokinissi

Με θετική και εποικοδομητική διάθεση προσέρχεται στο Προεδρικό Μέγαρο ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών για το προσφυγικό. Ο Πρόεδρος της ΝΔ, σύμφωνα με συνεργάτες του είναι έτοιμος να καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις και θέσεις, ενώ αναμένεται να ασκήσει και έντονη κριτική στον Πρωθυπουργό για την σημερινή κατάσταση.

Ο κ. Μητσοτάκης, σύμφωνα με πηγές της ΝΔ, προσέρχεται στο Προεδρικό Μέγαρο γιατί θεωρεί πως η κατάσταση είναι πλέον δραματική, πως η Σύνοδος Κορυφής της Δευτέρας είναι πολύ κρίσιμη και τέλος επειδή ο ίδιος δεν εμπιστεύεται τον Αλέξη Τσίπρα να διαχειριστεί την κατάσταση.

«Δεν θέλουμε και δεν θα παίξουμε τα επικοινωνιακά παιχνίδια του κ. Τσίπρα. Θέλουμε να γίνει μια σοβαρή συζήτηση» τονίζουν πηγές της ΝΔ επισημαίνοντας πως η Αξιωματική Αντιπολίτευση υποστηρίζει την ύπαρξη συγκεκριμένης απόφασης τη Δευτέρα στη Σύνοδο Κορυφής, μία απόφαση στήριξης και αλληλεγγύης προς την Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Μητσοτάκης θα ζητήσει από τον Πρωθυπουργό να πιέσει για μέτρα αποτροπής της εισόδου μεταναστών στη χώρα ενώ θα θέσει και το θέμα της διαχείρισης της κατάστασης με όσους πρόσφυγες μείνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα στην Ελλάδα μετά από σχετική συμφωνία με τους εταίρους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ