ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ένταση στη Βουλή στο... παρά πέντε του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών

Ένταση στη Βουλή στο... παρά πέντε του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Μίνι «επεισόδιο» στο... παρά πέντε της σύγκλησης του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών με ζητούμενο τη συναίνεση στο μείζον θέμα του προσφυγικού, σημειώθηκε στη Βουλή με αφορμή τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του Νίκου Νικολόπουλου για τη συμμετοχή του Σταύρου Παπασταύρου στο ΔΣ της εταιρίας της συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη στη Βουλή, λίγη μόλις ώρα πριν οι πολιτικοί αρχηγοί καθίσουν στο ίδιο τραπέζι υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το προσφυγικό, εξόργισε τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ, Νίκο Δένδια, που παρενέβη στη συζήτηση.

Επιτέθηκε με σκληρή γλώσσα στην κυβέρνηση ότι ήρθε να απαντήσει σε μια ερώτηση που βασίζεται σε δημοσιεύματα, «είναι ντροπή», «θα έπρεπε να κοκκινίζετε», είπε προς τον Τρύφωνα Αλεξιάδη και μίλησε για μια σκηνοθετημένη παράσταση του δεκάρικου που στήθηκε από κοινού με τον ανεξάρτητο βουλευτή.

Επί της ουσίας πάντως, της επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε ο Νίκος Νικολόπουλος με αφορμή δημοσίευμα του περιοδικού «Επίκαιρα», ο Τρύφων Αλεξιάδης δεν έδειξε να ενστερνίζεται τις καταγγελίες του και περιορίστηκε να δηλώσει ότι οι φορολογικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν για πολιτική εκμετάλλευση.

«Δεν πρόκειται ούτε να στοχοποιήσουμε, ούτε να ευνοήσουμε κανέναν», ανέφερε. Πρόσθεσε πάντως, χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες πως κάποιες φορολογικές υποθέσεις βρίσκονται στο αρχείο κάποιων υπηρεσιών από το 2012 και για αυτό θα διενεργηθεί έλεγχος. «Δεν πρόκειται να υπάρξει καμία συγκάλυψη, το αντίθετο, θα στηρίξουμε τις υπηρεσίες του υπουργείου για να φτάσουν οι υποθέσεις στη Δικαιοσύνη ή τα δημόσια ταμεία», είπε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ