ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παναγιώτοπουλος: Σε λειτουργία «κόκκινη γραμμή» ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία

Παναγιώτοπουλος: Σε λειτουργία «κόκκινη γραμμή» ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία
INTIME/ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Σε 24ωρη λειτουργία βρίσκεται απευθείας γραμμή επικοινωνίας ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία για την αποφυγή θερμού επεισοδίου, αναφέρει ο Νίκος Παναγιώτοπουλος, διαβεβαιώνοντας ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις με την παρουσία τους κατοχυρώνουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.

Ειδικότερα, σε έγγραφη απάντησή του σε ερώτηση του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Αντώνη Μυλωνάκη, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας σημειώνει ότι "το συμπεφωνημένο κείμενο περιλαμβάνει την ύπαρξη εικοσιτετράωρης γραμμής απευθείας επικοινωνίας (hotline) μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, με σκοπό την αποφυγή ανεπιθύμητων καταστάσεων και εμπλοκής, ενώ δεν γίνεται αναφορά σε στάδια αποτροπής συγκρούσεων".

Σύμφωνα με τον κ. Παναγιωτόπουλο "δεν έχουν συμφωνηθεί διατάξεις αποτροπής συγκρούσεων, και επομένως δεν υφίστανται τέτοιες που να σχετίζονται με τους Εθνικούς Κανόνες Εμπλοκής".

Ο υπουργός Εθνικής Άμυμας διαβεβαιώνει ότι, η Πολεμική Αερπορία θα συνεχίζει να αναχαιτίζει κάθε ίχνος που παραβιάζει τον Εθνικό Εναέριο Χώρο, ενώ οι Ένοπλες Δυνάμεις δια της παρουσίας τους και της αποτρεπτικής ισχύος κατοχυρώνουν τα εθνικά και κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

NEWSLETTER

ΔΗΜΟΦΙΛΗ