ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπόθεση Novartis: Ανοίγει ο κύκλος ανακρίσεων – Σαμαράς, Βενιζέλος, Λοβέρδος κατά Παπαγγελόπουλου

Υπόθεση Novartis: Ανοίγει ο κύκλος ανακρίσεων – Σαμαράς, Βενιζέλος, Λοβέρδος κατά Παπαγγελόπουλου
INTIME NEWS/ ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Η ανακρίτρια αρεοπαγίτης Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου ανοίγει τον κύκλο των ανακρίσεων του Δικαστικού Συμβουλίου του νόμου περί ευθύνης υπουργών (Ειδικό Δικαστήριο) που ερευνά την υπόθεση της Novartis, μετά την άσκηση από την Βουλή της ποινικής δίωξης σε βάρος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Αναλυτικότερα, από την κυρία Αλεβιζοπούλου έχουν κληθεί για να καταθέσουν, στις 5 Νοεμβρίου 2020, ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, την επόμενη ημέρα, 6 Νοεμβρίου, ο πρώην υπουργός, Ευάγγελος Βενιζέλος και στις 9 Νοεμβρίου ο πρώην υπουργός και βουλευτής, Ανδρέας Λοβέρδος.

Και τα τρία προαναφερόμενα πολιτικά πρόσωπα έχουν καταθέσει μηνύσεις κάνοντας λόγο για "σκευωρία", για "στημένους μάρτυρες", με σκοπό την εξόντωσή τους, ενώ ο πρώην πρωθυπουργός έχει κατονομάσει τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ως τον "Ρασπούτιν" που ασκούσε πιέσεις κατά τη διάρκεια της διερεύνησης της υπόθεσης από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς, εγκαλώντας παράλληλα τους εισαγγελείς κατά της διαφθοράς και τους προστατευόμενους μάρτυρες.

Υπενθυμίζεται ότι, το περασμένο Ιούλιο με 177 θετικές ψήφους οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του Κινήματος Αλλαγής άνοιξαν το... δρόμο για την παραπομπή του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο, για οκτώ αδικήματα, από τα οποία τα τέσσερα έχουν κακουργηματικό χαρακτήρα.

Ειδικότερα, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης παραπέμπεται για τα αδικήματα της ηθικής αυτουργία σε κακουργηματική κατάχρηση εξουσίας, ηθική αυτουργία σε πλημμεληματική κατάχρηση εξουσίας, ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος, καθώς και για παράβαση καθήκοντος κατά εξακολούθηση, απόπειρα εκβίασης, δωροληψία πολιτικού αξιωματούχου, δωροληψία Υπαλλήλου και για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης (Συμμορία).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ