ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Δένδιας ενημερώνει τους εκπροσώπους των κομμάτων

Ο Δένδιας ενημερώνει τους εκπροσώπους των κομμάτων
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης των κοινοβουλευτικών κομμάτων για τα τρέχοντα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με τους εκπροσώπους τους.

Ειδικότερα, ο υπουργός Εξωτερικών θα αναφερθεί στις διπλωματικές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της τουρκικής παράνομης συμπεριφοράς και προκλητικότητας, στη συμφωνία με την Αλβανία για την παραπομπή του ζητήματος της οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, στην επίσκεψη του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, και στα αποτελέσματα της τριμερούς συνάντησης Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ.

Το πρόγραμμα των συναντήσεων έχει ως εξής:

-10:00 Γιώργος Κατρούγκαλος (ΣΥΡΙΖΑ)
-11:00 Ανδρέας Λοβέρδος (ΚΙΝΑΛ)
-13:15 Αντώνης Μυλωνάκης (ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ)
-13:45 Δημήτρης Λιάπης - Σοφία Σακοράφα (ΜΕΡΑ 25)
-14:10 Γεώργιος Μαρίνος (ΚΚΕ)

Το δεύτερο ευρωπαϊκό «μέτωπο» του Ερντογάν

Η τουρκική προκλητικότητα έχει χτυπήσει «κόκκινο» το τελευταίο διάστημα, με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να έχει βάλει στο… στόχαστρο τον Γάλλο ομόλογό του, Εμανουέλ Μακρόν.

Όπως δήλωσε την Τετάρτη ο υφυπουργός Ευρωπαϊκών Θεμάτων της Γαλλίας Κλεμάν Μπον, η Γαλλία θα συνηγορήσει υπέρ της επιβολής κυρώσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο σε βάρος της Τουρκίας.

«Θα πιέσουμε υπέρ (της επιβολής) ευρωπαϊκών μέτρων σθεναρής αντίδρασης, μεταξύ άλλων το πιθανό εργαλείο των κυρώσεων», είπε ο Μπον, ενώπιον της γαλλικής Γερουσίας.

«Το τελευταίο επεισόδιο, που ξεπερνά κάθε ημέρα τα όρια του απαράδεκτου, με τον πρόεδρο Ερντογάν, ο οποίος προσέβαλε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, είναι χαρακτηριστικό (…) μιας συνολικής στρατηγικής της Τουρκίας να πολλαπλασιάζει τις προκλήσεις προς πάσα κατεύθυνση», συμπλήρωσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ