ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Απόλυτη αλληλεγγύη προς τη Γαλλία

Μητσοτάκης: Απόλυτη αλληλεγγύη προς τη Γαλλία
ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Την «απόλυτη αλληλεγγύη» της Ελλάδας προς τη Γαλλία μετά την τρομοκρατική επίθεση στη Νίκαια εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Βαθιά σοκαρισμένος από την τρομοκρατική επίθεση στη Νίκαια. Απόλυτη αλληλεγγύη προς τη Γαλλία. Είμαστε ενωμένοι» έγραψε στο Twitter ο πρωθυπουργός.

Η γαλλική κοινή γνώμη, αλλά και ολόκληρος ο πλανήτης, παρακολουθεί σοκαρισμένη τις τρεις επιθέσεις με «άρωμα τρομοκρατίας» κατά της Γαλλίας.

Η πιο σημαντική εξ αυτών σημειώθηκε στη Νίκαια, όπου έχασαν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι όταν άνδρας με μαχαίρι επιτέθηκε αδιακρίτως σε πολίτες που βρίσκονταν στην εκκλησία Νοτρ Νταμ.

Μάλιστα, σύμφωνα με γαλλικά ΜΜΕ, μια αποκεφαλισμένη γυναίκα εντοπίστηκε εντός του ναού.

Μηνύματα συμπαράστασης από Μισέλ και φον ντερ Λάιεν

Τα δικά τους μηνύματα συμπαράστασης στέλνουν στη Γαλλία, μετά την αιματηρή επίθεση στη Νίκαια, Σαρλ Μισέλ και Oύρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ανέφερε στο Twitter:

«Όλη η αλληλεγγύη μου (είναι) με τη Γαλλία και τους Γάλλους. Οι σκέψεις μου είναι με τα θύματα της φρικτής επίθεσης στη Νίκαια και τους οικείους τους. Όλη η Ευρώπη είναι μαζί σας».

Την επίθεση στη Νίκαια καταδίκασε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, τονίζοντας την αλληλεγγύη της Ευρώπης στη Γαλλία.

Συγκεκριμένα, η κ. φον ντερ Λάιεν σημείωσε:

«Καταδικάζω τη φρικτή και βάναυση επίθεση που έλαβε χώρα στη Νίκαια και είμαι ολόψυχα με τη Γαλλία. Οι σκέψεις μου είναι με τα θύματα αυτής της φρικιαστικής πράξης. Ολόκληρη η Ευρώπη είναι αλληλέγγυα προς τη Γαλλία. Παραμένουμε ενωμένοι και αποφασισμένοι απέναντι στη βαρβαρότητα και τον φανατισμό».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ