ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσιάρας: Κυβερνητική απόφαση η ενοποίηση των εισαγγελικών αρχών διαφθοράς-οικονομικού εγκλήματος

Τσιάρας: Κυβερνητική απόφαση η ενοποίηση των εισαγγελικών αρχών διαφθοράς-οικονομικού εγκλήματος
ΙΝΤΙΜΕ

Κυβερνητική απόφαση συνιστά η ενοποίηση των εισαγγελικών αρχών διαφθοράς και οικονομικού εγκλήματος που “καθαιρεί” την Ελένη Τουλουπάκη, σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα.

Στο πλαίσιο συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης ο κ. Τσιάρας έκανε λόγο για μεταρρυθμιστική πράξη και επεσήμανε πως η ενοποίηση των εισαγγελικών αρχών διαφθοράς και οικονομικού εγκλήματος ήταν στο τραπέζι από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων του.

«Στην πρώτη συνέντευξη που έδωσα ως υπουργός είπα ότι η ενοποίηση των εισαγγελικών αρχών είναι στο τραπέζι», είπε και απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης, απάντησε:

«Αν ήθελα να κάνω αυτό που μου λέτε εσείς τώρα, δεν θα το έκανα πέρυσι; Πόσο λογικό θα ήταν να αφήσω έναν χρόνο;».

Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο Διονύσης Καλαματιανός υποστήριξε πως η ρύθμιση θα φέρει πλήγμα στην αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος και κάλεσε τον υπουργό να την αποσύρει.

«Η εισαγγελία εργαλειοποιήθηκε, έχασε την ανεξαρτητοποίησή της από την εκτελεστική εξουσία και έγινε κρίκος της αλυσίδας ενεργειών που ερευνώνται από τη Δικαιοσύνη», ανέφερε από την πλευρά της η Νάντια Γιαννακοπούλου από το ΚΙΝΑΛ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ