ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός – Παπαθανάσης: Θα ανακοινωθούν μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων

Κορωνοϊός – Παπαθανάσης: Θα ανακοινωθούν μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων
ΙΝΤΙΜΕ/ ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Στα νέα μέτρα που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης, διαβεβαιώνοντας πως θα υπάρξουν ανακοινώσεις για μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων, προκειμένου να μην χαθούν θέσεις εργασίας.

Σημασία έχει να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας προκειμένου να βρεθούμε σε ένα σημείο από το οποίο θα μπορέσουμε να επιταχύνουμε την επανεκκίνηση της οικονομίας, τόνισε.

Ο αναπληρωτής υπουργός επικαλέστηκε εξάλλου στοιχεία της Eurostat, σύμφωνα με τα οποία η Ελλάδα έχασε τις λιγότερες θέσεις εργασίας στην Ευρώπη κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας.

Σημείωσε επίσης πως θα ανοίξει ένας νέος κύκλος ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από την 1η Δεκεμβρίου. «Δεν θα αφεθεί κανείς χωρίς τη στήριξη της κυβέρνησης», διαβεβαίωσε ο κ. Παπαναθάσης, υπογραμμίζοντας πως «κρατήσαμε δυνάμεις για να φτάσουμε στο τέλος αυτής της κρίσης, σε αντίθεση με την αντιπολίτευση που έλεγε εμπροσθοβαρώς να ρίξουμε όλα τα λεφτά».

Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στα καταστήματα εστίασης, ο κ. Παπαθανάσης είπε πως οι κανόνες θα είναι συγκεκριμένοι. Σε αυτό το σημείο, σχολιάζοντας σχετική τοποθέτηση του καθηγητή Τσιόδρα, τόνισε πως είναι ένας λαμπρός επιστήμονας, ο οποίος – μαζί με τους συναδέλφους του στην Επιτροπή – έκαναν την Ελλάδα παράδειγμα προς μίμηση για τη διαχείριση της πανδημίας. «Δεν κλείνει το λιανικό εμπόριο και η εστίαση. Τα μέτρα θα είναι τέτοια, ώστε να μειωθεί ο συνωστισμός», σημείωσε.

«Πρώτα μπαίνει η δημόσια υγεία», ξεκαθάρισε και συνέστησε «ψυχραιμία και θα πάνε όλα καλά».

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

NEWSLETTER

ΔΗΜΟΦΙΛΗ