ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αισθητός και στη Βουλή ο σεισμός - Αντιπαράθεση Γεωργιάδη με ΣΥΡΙΖΑ

Αισθητός και στη Βουλή ο σεισμός - Αντιπαράθεση Γεωργιάδη με ΣΥΡΙΖΑ
ΙΝΤΙΜΕ

Αισθητή και στη Βουλή που συζητούσε επερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την αξιοποίηση του ΕΣΠΑ στην αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας, έγινε η σεισμική δόνηση των 6,7 Ρίχτερ στα βόρεια της Σάμου.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης ευχήθηκε να μην υπάρξουν απώλειες σε ανθρώπινες ζωές, ενώ σε ανάλογο πνεύμα κινήθηκε και ο Νίκος Παππάς από τον ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα πάντως, με τον κ. Γεωργιάδη από μια πρώτη ενημέρωση που είχε, υπάρχουν αρκετές ζημιές σε σπίτια.

Αντιπαράθεση κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ

Νωρίτερα, ο Άδωνις Γεωργιάδης που δέχθηκε κριτική από τον Νίκο Παππά για «σκονάκια του Μαξίμου σε ΜΜΕ», επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως μετά τα όσα καταγγέλλει ο Καλογρίτσας, η αξιωματική αντιπολίτευση δεν δικαιούται να κατηγορεί την σημερινή κυβέρνηση για «σκονάκια» σε μέσα ενημέρωσης.

«Εσείς κ. Παππά να κάνετε κριτική στην κυβέρνηση ότι δίνει γραμμή στις εφημερίδες πάει πολύ. Να υπάρχει και συναίσθηση», είπε και πρόσθεσε πως «υπάρχει ένας επιχειρηματίας, ο Καλογρίτσας που κατηγόρησε εσάς προσωπικά ότι μεσολαβήσατε προσωπικά για να χρηματοδοτηθεί η εφημερίδα Ντοκουμέντο και να μας βρίζει. Όταν υπάρχουν αυτές οι καταγγελίες για λόγους ενσυναίσθησης θα έπρεπε να αποφεύγετε τέτοια κριτική».

Γεωργιάδης: Καταστροφικό ένα lockdown στις γιορτές

Ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφερόμενος στην πανδημία επεσήμανε πως η χώρα βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σημείο και γι αυτό όλοι θα πρέπει να τηρούν αυστηρά τα μέτρα ώστε να αποτραπεί το lockdown.

«Η χρονιά είναι δύσκολη. Ο πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα νέα δύσκολα μέτρα. Πρέπει όλοι να προσέξουμε γιατί ένα γενικό lockdown μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων αντιλαμβάνεστε τι κόστος θα έχει για την οικονομία», είπε και επεσήμανε πως σε αυτή την εθνική προσπάθεια «δεν χωρούν γκρίνιες και πέτρες στην τζαμαρία». Κάνοντας ονομαστική αναφορά στους κ.κ. Παππά και Γιαννούλη, είπε πως στοχοποιούν τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, «λες και για τα προβλήματα της οικονομίας φταίει ο κ Τσιόδρας. Αυτός σας έφταιξε τώρα; Ας σοβαρευτούμε όλοι».

Αντέκρουσε δε, την κριτική ότι η κυβέρνηση δεν προετοιμάστηκε για το δεύτερο κύμα της πανδημίας.

«Βρισκόμαστε σε πολύ κρίσιμη στιγμή. Όλοι αντιλαμβανόμαστε που είναι η Ελλάδα και που είναι η υπόλοιπη Ευρώπη και τι μέτρα πρέπει να λάβουμε για να αποφύγουμε τα χειρότερα. Η Ισπανία είναι σε γενικό lockdown και κήρυξε κατάσταση εθνικής καταστροφής. Η Γερμανία ανακοίνωσε σχεδόν lockdown, το ίδιο η Γαλλία, το Ισραήλ και η Τσεχία. Τι σημαίνει αυτό; Ότι έχουν αποτύχει; Ζούμε μια παγκόσμια καταστροφή. Σε αυτή τη καταστροφή η Ελλάδα ακόμα τα πηγαίνει καλύτερα», είπε και απαντώντας στην κριτική Φίλη για τα σχολεία, είπε πως σύμφωνα με τους ειδικούς «η μετάδοση είναι 0,03%».

Σε ότι αφορά στο αντικείμενο της επερώτησης, ο Αλέξης Χαρίτσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν αξιοποίησε το κρίσιμο διάστημα που της έδωσε η κοινωνία με την υπεύθυνη στάση στο πρώτο κύμα πανδημίας για να σχεδιάσει το ασφαλές άνοιγμα σχολείων και θωράκιση του ΕΣΥ και της οικονομίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ