ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός: Κλιμακώνεται η πολιτική αντιπαράθεση κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ

Κορωνοϊός: Κλιμακώνεται η πολιτική αντιπαράθεση κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ
INTIME

Όσο διογκώνεται το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού, τόσο κλιμακώνεται η αντιπαράθεση κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μαξίμου και Κουμουνδούρου έχουν πλέον λίγα σημεία επαφής. Σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη, εν όψει του διαγγέλματος που τελικά αναβλήθηκε λόγω του σεισμού. Στη δήλωσή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε:

«Ο πρωθυπουργός άφησε τους οκτώ προηγούμενους μήνες να περάσουν χωρίς να χτίσει καμία άμυνα απέναντι στη πανδημία. Άφησε το ΕΣΥ ανοχύρωτο. Δεν έκανε ούτε μια πρόσληψη μόνιμου γιατρού ή νοσηλευτή. Άφησε τους πολίτες μόνους απέναντι στην ατομική τους ευθύνη. Μόνους απέναντι στο συνωστισμό στα λεωφορεία και στο Μετρό. Μόνους απέναντι στα διαγνωστικά τεστ που δεν συνταγογραφούνται. Μόνους στα μέσα προστασίας και στις μάσκες που έγιναν ανέκδοτο για τα παιδιά μας στα σχολεία, που άνοιξαν φέτος με περισσότερους μαθητές ανά τάξη.»

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι:

« Οι μέρες που έρχονται όμως, θα είναι δραματικές. Τα νοσοκομεία μας ήδη ασφυκτιούν από το βάρος. Οι αυξημένες ανάγκες για ΜΕΘ ήδη καλύπτονται με δυσκολία. Ενώ τα κρούσματα αυξάνονται εκθετικά και ο αριθμός των συνανθρώπων μας που χάνονται, έχει τις τελευταίες μέρες τριπλασιαστεί. Η ευθύνη για την εγκληματική αδράνεια των τελευταίων μηνών ανήκει αποκλειστικά στον κ. Μητσοτάκη και στη κυβέρνησή του.»

Μόνος στο σπίτι

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, απάντησε στον κ. Τσίπρα σε εξίσου οξύ τόνο:

«Είναι τόσο το άγχος του κ. Τσίπρα που έκανε δήλωση πριν καν ακούσει το μήνυμα του πρωθυπουργού! Εκτός από πρωτοφανές, θα ήταν και φαιδρό, αν δεν αφορούσε κάτι τόσο σημαντικό όσο η αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού. Μόνος στο κομματικό του σπίτι, δεν αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει στην κοινωνία. Οι πολίτες ενωμένοι, με υπευθυνότητα, θα ακούσουν ξανά τις οδηγίες των ειδικών και θα ξεπεράσουμε, όλοι μαζί, την κρίση.»

Εκτός τόπου και χρόνου

Στον κ. Πέτσα ανταπάντησε ο Νάσος Ηλιόπουλος, αναφέροντας ότι:

«Ο κ. Πέτσας και συνολικά η κυβέρνηση δυστυχώς αποδεικνύουν ότι επί οχτώ μήνες βρίσκονται εκτός τόπου και χρόνου. Μέχρι τώρα επιμένουν να μην αφουγκράζονται καμία φωνή αγωνίας και σύνεσης.»

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙZΑ προσέθεσε:

«Οι ειδικοί έχουν ήδη ζητήσει να συνταγογραφούνται τα τεστ. Οι άνθρωποι της πρώτης γραμμής ζητάνε ενίσχυση για να μην καταρρεύσουν τα δημόσια νοσοκομεία. Η κοινωνία ζητάει ασφάλεια και οικονομική ενίσχυση για να μην βουλιάξει στην χρεοκοπία .Όλους αυτούς καθημερινά προσβάλει η κυβέρνηση της ΝΔ και ο ίδιος ο κ. Πετσας με το να χαρακτηρίζει με θράσος πεταμένα λεφτά την ενίσχυση σε ΜΕΘ. Και να ψεύδεται χωρίς ντροπή για την κατάσταση στα νοσοκομεία και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ