ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεροβασίλη προς Τασούλα: Να ανακαλέσει ο Γεωργιάδης ή να παραπεμφθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας

Γεροβασίλη προς Τασούλα: Να ανακαλέσει ο Γεωργιάδης ή να παραπεμφθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/ ΙΝΤΙΜΕ

Επιστολή διαμαρτυρίας στον Πρόεδρο της Βουλής για την απαξιωτική και απρεπή όπως καταγγέλλει αναφορά του Άδωνι Γεωργιάδη προς τη Θεοδώρα Τζάκρη, απέστειλε η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη.

Η κ. Γεροβασίλη καλεί τον υπουργό Ανάπτυξης να ανακαλέσει και να ζητήσει συγγνώμη από τη βουλευτή, ως οφείλει, ειδάλλως καλεί τον Πρόεδρο να προκαλέσει την παραπομπή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

Όπως αναφέρει στην επιστολή της προς τον Κώστα Τασούλα, «στη σημερινή τοποθέτησή του στην Ολομέλεια, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Σπυρίδων- Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε με τρόπο ανοίκειο και απαξιωτικό στο πρόσωπο της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, κας Θεοδώρας Τζάκρη. Συγκεκριμένα, στην τοποθέτηση του επί ερώτησης της βουλευτού είπε "Α! Ήταν της κυρίας Τζάκρη. δεν έχει σημασία. Το αφήνω. Η κυρία Τζάκρη είναι ασήμαντη"».

«Το απρεπές και απαξιωτικό ύφος και περιεχόμενο της εν λόγω τοποθέτησης του Υπουργού δε συνάδει με την υποχρέωση για αλληλοσεβασμό μεταξύ των μελών του κοινοβουλίου. Καλούμε τον Υπουργό να ανακαλέσει και να ζητήσει συγγνώμη από τη βουλευτή, ως άλλωστε οφείλει, άλλως καλούμε Εσάς κύριε Πρόεδρε όπως προκαλέσετε την παραπομπή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας κατ’ εφαρμογή του άρθρου 2 του Κώδικα Δεοντολογίας και του άρθρου 77 παρ. 4 του ΚτΒ», αναφέρει η Όλγα Γεροβασίλη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ