ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σεισμός Σάμος: Μήνυμα συμπαράστασης σε Ελλάδα και Τουρκία από την ΕΕ

Σεισμός Σάμος: Μήνυμα συμπαράστασης σε Ελλάδα και Τουρκία από την ΕΕ

«Οι σκέψεις μας είναι στην Ελλάδα και την Τουρκία» είναι το μήνυμα που έστειλαν ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν μετά τον ισχυρό σεισμό των 6,7 Ρίχτερ που σημειώθηκε ανοιχτά της Σάμου.

«Παρακολουθώ στενά τις εξελίξεις μετά από τον ισχυρό σεισμό που χτύπησε στο Αιγαίο, ανοιχτά της Ελλάδας και της Τουρκίας. Οι σκέψεις μου είναι με τους ανθρώπους που επηρεάστηκαν. Η ΕΕ είναι έτοιμη να προσφέρει βοήθεια» έγραψε ο Σαρλ Μισέλ στο Twitter, μετά από την ισχυρή δόνηση ανοιχτά της Σάμου.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν έστειλε μήνυμα μέσω twitter σημειώνοντας: «Παρακολουθούμε πώς εξελίσσεται η κατάσταση και είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε με κάθε τρόπο».

Σε ετοιμότητα για την παροχή βοήθειας στις δύο χώρες δήλωσε και ο αρμόδιος Επίτροπος διαχείρισης κρίσεων, τονίζοντας ότι βρίσκεται σε επικοινωνία με τις υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας των δύο χωρών.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, από τον σεισμό έχουν σημειωθεί ζημιές και 10 τραυματισμοί στη Σάμο, ενώ στη Σμύρνη υπάρχουν 4 νεκροί και δεκάδες εγκλωβισμένοι στα ερείπια των κτιρίων που κατέρρευσαν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ