ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Καταδικάζουμε τις αθλιότητες σε βάρος του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ

ΣΥΡΙΖΑ: Καταδικάζουμε τις αθλιότητες σε βάρος του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ

Καταδικάζει απερίφραστα ο ΣΥΡΙΖΑ τη διαπόμπευση του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ.

Στην ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του κόμματος επισημαίνει:

«Η αήθης επίθεση στον Πρύτανη της ΑΣΟΕΕ Δημήτρη Μπουραντώνη, αποτελεί μία βίαιη καταπάτηση κάθε έννοιας ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Οι πρακτικές διαπόμπευσης είναι εχθρικές προς κάθε έννοια δημοκρατικής διεκδίκησης. Η αυτονόητη καταδίκη τους είναι όρος για την προάσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων.»

Στο ζήτημα όμως τοποθετήθηκε και η ΕΠΕΚΕ Παιδείας η οποία αναφέρει ότι: «Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τις αθλιότητες που διέπραξε ομάδα αυτόκλητων «τιμωρών», σε βάρος του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Οι νέες και οι νέοι στη χώρα μας δεν καταφεύγουν σε τραμπουκισμούς και σε διαπόμπευση προσώπων και μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας για να επιτύχουν τους στόχους τους. Αλίμονο! Αυτές είναι ενέργειες που ταιριάζουν σε μιμητές βιαιοτήτων και αστυνομικών πρακτικών της δεκαετίας του '60.»

Η ανακοίνωση προσθέτει ότι:

«Η νεολαία δυναμώνει τους αγώνες της απέναντι στην κυβερνητική πολιτική που πλήττει τα μορφωτικά και εργασιακά της δικαιώματα. Πρακτικές σαν και αυτή, που εξευτελίζουν την ανθρώπινη ύπαρξη, που δυσφημούν το φοιτητικό κίνημα και εντάσσονται -ως μορφή και περιεχόμενο- αποκλειστικά και μόνο στο οπλοστάσιο της ακροδεξιάς, δεν έχουν καμία δικαιολογία και μας βρίσκουν αποφασιστικά αντίθετους.»

Δικογραφία από την Κρατική Ασφάλεια για την απαράδεκτη φωτογραφία του πρύτανη

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

NEWSLETTER

ΔΗΜΟΦΙΛΗ