ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σακελλαροπούλου: Η διαπόμπευση του πρύτανη είναι μορφή ολοκληρωτισμού

Σακελλαροπούλου: Η διαπόμπευση του πρύτανη είναι μορφή ολοκληρωτισμού
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS/ ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ

«Η επίθεση στον πρύτανη του ΟΠΑ Δημήτρη Μπουραντώνη προσβάλλει βάναυσα την ακαδημαϊκή κοινότητα και κάθε δημοκρατικό πολίτη», δήλωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Με ανάρτηση στο Τwitter, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημειώνει ότι η επίθεση στον πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Δημήτρη Μπουραντώνη «προσβάλλει βάναυσα την ακαδημαϊκή κοινότητα και κάθε δημοκρατικό πολίτη».

Παράλληλα, τονίζει ότι «η διαπόμπευσή του είναι μορφή ολοκληρωτισμού και ντροπή για τη χώρα μας» και επισημαίνει ότι «το Πανεπιστήμιο δεν είναι χώρος βίας και ανομίας, αλλά ασφάλειας και ελευθερίας».

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα οι δράστες επικηρύχθηκαν με το ποσό των 100.000 ευρώ, σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη.

Το περιστατικό προκάλεσε και εισαγγελική παρέμβαση, ενώ την έρευνα θα διενεργήσει η Κρατική Ασφάλεια και στο πλαίσιο αυτής θα διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις όπως παράνομη βία, διακεκριμένες φθορές και διατάραξη κοινής ειρήνης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ