ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέτσας για Τουρκία: H «διπλωματία των Navtex» πρέπει να αποφευχθεί

Πέτσας για Τουρκία: H «διπλωματία των Navtex» πρέπει να αποφευχθεί
INTIME NEWS / ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ

Την εκτίμηση ότι η τουρκική προκλητικότητα έχει πλέον ξεπεράσει το διμερές επίπεδο κι έχει καταστεί ευρωπαϊκό θέμα εξέφρασε την Κυριακή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

«Το θέμα της Τουρκίας έχει ξεφύγει από τα διμερείς σχέσεις, είναι ευρωπαϊκό, και αγγίζει τις ευρωτουρκικές σχέσεις είτε αυτό έχει να κάνει με τα γεωπολιτικά συμφέροντα, είτε με την οικονομική συνεργασία, είτε με το μεταναστευτικό», υπογράμμισε ο κ. Πέτσας μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ.

«Στο παρελθόν είχαμε κτίσει πάνω στα ερείπια μια καλή συνεργασία οι δυο λαοί και οι δύο χώρες, τη λεγόμενη “διπλωματία των σεισμών”, κάτι που οδήγησε σε ύφεση και ειρήνη. Η “διπλωματία των Navtex" οδηγεί σε ένταση και σύγκρουση, κι αυτό πρέπει να αποφευχθεί. Ας αφήσουμε τα προκλητικά θέματα που οδηγούν σε στρατικοποίηση που κανείς δε θέλει και ας προχωρήσουμε σε ειλικρινή συζήτηση», τόνισε, παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ερωτηθείς σε ποιο σημείο βρίσκονται οι διερευνητικές επαφές, ο Στέλιος Πέτσας είπε πως «είναι στο τραπέζι», προσθέτοντας ότι «το πλαίσιο είναι συγκεκριμένο: ας κλείσουμε τη μοναδική διαφορά την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών ως αφετηρία καλής συνεργασίας για τους λαούς της Ανατολικής Μεσογείου».

Για τα μέτρα στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων

Όπως ανέφερε, εξάλλου, ο Στέλιος Πέτσας το ποσό των 2,3 δισ. ευρώ που ανακοίνωσε το Σάββατο ο Χρήστος Σταϊκούρας για τις επιχειρήσεις που πλήττονται από τα νέα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό θα διευρυνθεί, αν παραστεί ανάγκη.

«Πρόκειται για 2.000 ευρώ μίνιμουμ στην εστίαση, ακόμα και για ένα μικρό καφέ. Θα είμαστε δίπλα στον κλάδο της εστίασης», είπε – μεταξύ άλλων – ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ